router

Gestart door kefken, 21 november 2007, 20:42:51

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kefken

Is het belangrijk bij de aankoop van een router om internet te delen hoe zwaar je hem neemt
Het is voor een gewone woning met 1 verdiep . Ik dacht aan een 54 mbps of zou het verschil maken met een 108 mbps . Scheelt dit ook qua snelheid en verbinding als je met beide pcs op het net gaat

Welk merk is een aanrader hierin ?
Alvast dank

Bugs

Je hebt al eerder vragen gesteld hier, maar daar geen (volledig) antwoord op gegeven:

Vraag van 25-09-2006
Vraag van 01-10-2006
Vraag van 31-10-2006
Vraag van 31-12-2006
Vraag van 18-07-2007

Dat zijn 5 vragen waar wij tijd en moeite in hebben gestoken. Van jouw kant verwachten we dan toch op zijn minst een reactie op de wedervragen.

We wachten even met het beantwoorden van deze vraag tot we een reactie op het bovenstaande van je krijgen.......
Groetjes van Bugs

kefken

Sorry hoor voor het niet beantwoorden van de reacties , ik versta maar al te goed dat dit zeer belangrijk voor jullie is , ik zal er bij de volgende zeker meer aandacht aan besteden

Alvast dank
Kefken

Han

Het is niet belangrijk maar het zijn gewoon de normale omgangsvormen, of ben jij gewend om aan iemand iets te vragen en je dan vervolgens om te draaien en weg te lopen?

Terug naar je vraag:
De router beaalt eigenlijk niet hoe snel je internet is, dat bepaalt het abonnement wat je hebt bij je provider.
Je kunt dus een 5454 mbps of een 108mbps router aanschaffen maar als je maar een 6 of 12 mbps internetverbinding hebt is die 108mbps-router eigenlijk onnodig duur. Het duurt nog wel een poosje voordat we die 54mbps halen met onze internetverbinding dus daar heb je voorlopig zat aan.
Wat het delen van de internetverbinding betreft is het simpel. Beide pc's delen een lijn dus het verbruik van beide pc's bij elkaar opgeteld is wat jij aan snelheid hebt met je internet-abonnement.

Ik neem aan dat je een draadloos-apparaat wilt gaan gebruiken. Er zijn wat dat aangaat veel verschillende routers en bij de ene router is het signaal sterker dan bij de ander. Lees hiervoor deze link even door.

Wat merk betreft, tja ik kan niet in je portemonnee kijken. Ik heb zelf goede ervaringen met Speedtouch maar er zijn velen die zweren bij een Linksys.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

kefken

Ok bedankt voor de reactie , ik dacht eerder aan een us robotics maar deze is hier blijkbaar niet van toepassing ik denk dat ik dan maar best voor linksys of speedtouch ga . Het enige wat me stoort is dat alles in het engels is
Ik kijk nog eens rond

Alvast veel dank

Han

Voor speedtouch hardware zijn er nederlandstalige handleidingen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

kefken

Ha das een interessant gegeven wou net dit weekend eentje gaan kopen linksys , maar de kans dat het een speedtouch is blijkt nu toch ineens te stijgen
Bedankt voor dit gegeven
greotejs erwin