Foto's verdwijnen bij Canon camera's + 80x-speed Compactflash van Lexar

Gestart door Han, 27 mei 2005, 03:31:45

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.webwereld.nl

Foto's verdwijnen bij Canon camera's + 80x-speed Compactflash van Lexar

De combinatie van een Canon-camera en de 80x-speed Compactflash-geheugenkaarten van Lexar kunnen voor problemen zorgen. Het gaat om de volgende type camera's: EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II, EOS 20D, EOS Digital Rebel XT (in Nederland bekend als de EOS300D)/EOS 350D Digital en EOS Kiss Digital N.

Canon heeft op haar website gewaarschuwd voor het onder bepaalde omstandigheden verdwijnen van foto's. Canon en Lexar hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te zoeken. Die komt binnen een week in de vorm van nieuwe firmware.

Gebruikers van de camera's EOS-1Ds Mark II en EOS-1D Mark raken foto's kwijt wanneer ze de camera instellen op de 'raw+jpeg'-modus en direct na het schieten van een foto op de display-knop drukken. Het scherm kan vervolgens helemaal wit worden, waarna alle foto's in de buffer verdwijnen.

Zeldzaam :
Indien het scherm op wit gaat, worden gebruikers aangeraden de batterij te verwijderen en deze opnieuw te plaatsen. Om dit euvel te voorkomen raadt Canon aan om te wachten totdat alle foto's zijn weggeschreven naar de geheugenkaart alvorens op de display-knop te drukken. De eigenaar van de camera kan dit checken door het access-lampje in de gaten te houden.

Canon benadrukt dat beide problemen zeer zeldzaam zijn en amper voor komen, maar biedt desondanks zijn excuses aan op de website.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ik weet dat er PCN leden zijn met een canon camera, dus heb ik bovenstaande
waarschuwing toch voor alle zekerheid hier maar even neergezet.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!