NL-Alert

Gestart door Han, 01 juni 2015, 13:35:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron: Telegraaf.nl

Test met NL-Alert op mobiel

DEN HAAG - Wie op zijn mobiele telefoon NL-Alert heeft geïnstalleerd, kreeg vandaag  om 12.00 uur een controlebericht. Hiermee wordt duidelijk of de mobiel goed is ingesteld voor het waarschuwingssysteem van de overheid. In het bericht wordt duidelijk gezegd dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Een controlebericht van NL-Alert
Via het systeem waarschuwt de overheid mensen in de buurt van een grote brand of als er bijvoorbeeld een overstroming dreigt of problemen zijn met het drinkwater.
Steeds meer mobieltjes ontvangen NL-Alert automatisch. Op andere toestellen moet de gebruiker het systeem zelf installeren. In de loop van dit jaar kunnen ook telefoons die 4G gebruiken de berichten ontvangen. Nu zijn die alleen geschikt voor telefoons met 2G en 3G, de voorgangers van het snelle 4G-internet dat in opmars is.
Een halfjaar geleden werd het systeem ook al getest. Toen zei het ministerie van Veiligheid en Justitie dat deze test technisch goed was verlopen. Toch waren er toen telefoongebruikers die op Twitter klachten uitten over het niet ontvangen van het uitgezonden controlebericht. Het ministerie zei toen dat die klachten meestal te herleiden zijn tot een onjuiste instelling van de telefoon.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Bij Bugs rolde de alert naar binnen, bij mij niet. Lekker geregeld weer.....
We hebben allebei een Samsung Galaxy Note 4 met voor wat NL Alert betreft dezelfde instellingen.
We zitten op een 4G verbinding.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!