Vijf Nederlandse elektronicaketens beboet wegens garantiemisleiding

Gestart door Han, 06 oktober 2011, 14:33:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Vijf Nederlandse elektronicaketens beboet wegens garantiemisleiding
Bron: www.tweakers.net
Door Olaf van Miltenburg,
woensdag 5 oktober 2011 17:29


Vijf Nederlandse elektronicaketens hebben elk een boete van 90.000 euro van de Consumentenautoriteit gekregen omdat ze consumenten misleid hebben wat betreft hun garantierechten. Het gaat onder andere om BCC en Scheer & Foppen.

De ketens gaven klanten onterecht de mededeling dat zij na het verstrijken van de termijn van fabrieksgarantie zelf de reparatiekosten moesten betalen. Ook lieten ze consumenten weten dat zij geen recht hadden op kosteloos herstel of vervanging.

"Aan consumenten zijn onjuiste mededelingen gedaan over hun wettelijke rechten", zegt Bernadette van Buchem, directeur Consumentenautoriteit, "Zij kunnen hierdoor schade hebben geleden, bijvoorbeeld omdat zij onnodig voor reparaties moesten betalen." Vijf ondernemingen hebben zich hier schuldig aangemaakt, naar het oordeel van de organisatie: BCC, De Block, De Harense Smid, Mikro Electro en Scheer & Foppen. Zij krijgen elk een boete van 90.000 euro. De bedrijven zijn in beroep gegaan tegen de beslissing.

Een zesde keten, Correct, kreeg een last onder dwangsom opgelegd om de algemene voorwaarden op het punt van garantierechten aan te passen. Correct heeft de wijzigingen inmiddels doorgevoerd. De wet geeft consumenten, ongeacht het verstrijken van de garantietermijn, het recht op kosteloos herstel als een apparaat bij normaal gebruik eerder kapot gaat dan in redelijkheid verwacht mag worden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Belachelijk toch dat dit soort grote bedrijven nog steeds het lef hebben om klanten hierover te misleiden.  :knuppel
Wat mij betreft hadden de boetes nog hoger uit mogen pakken. Ze steken zo tonnen consumentengeld in hun zak.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!