PC-Navigator Forum

Overige categorieën => Website => Topic gestart door: bjo op 31 juli 2002, 12:46:14

Titel: Hoe groot mag een website zijn?
Bericht door: bjo op 31 juli 2002, 12:46:14
mijn vraag was hoe groot mag een website namelijk zijn?
ik vroeg gisteren aan han hoe groot zijn website bijvoorbeeld was
omdat ik enkele weken geleden zelf een website gemaakt had en die bijna 900mb met ongeveer 1500 foto,s 1000mp3,s ik heb er natuurlijk meer.   fun page,s en allerlei andere dingen
ik heb niet eens alles er op kunnen zetten wat ik wou
ik had er bijna twee maand dag en nacht aan gewerkt om het klaar te krijgen toen ik er achter kwam dat ik van mijn provider maar 5mb ter beschikking kon krijgen (@home) en bij msn iets meer
en als ik dat geweten had had ik de software en boeken er niet voor gekocht want dat liep al aardig in de papieren dus heb ik de website maar in de prullebak gesmeten alle werk voor niets
en omdat ik gisteren enkele dingen las over linken enzo begreep ik datje eerst een web site moest hebben omwat te laten zien en horen vandaar deze vragen en hoe zet ik dan een website in elkaar die niet zo groot is en hoe doe ik dat ?

wat een verhaal he!
groetjes bjo
Titel: Re:oke dan hier een vraag over website,s
Bericht door: Angel op 31 juli 2002, 13:05:21
Tja 5 mb is wel erg weinig zeg. Maar verklein je de plaatjes die je hebt wel? Ik doe dat zelf met paint shop pro maar er zijn meer programma's voor.

En verder waarom wissel je niet af en toe dus niet alles tegelijk erop zetten maar wisselen.  Een mp3 tje is al gauw 2 tot 3 mb en dan 1000?

Waar je een host vind die meer kwijt kan weet ik niet eerlijk gezegd zelf heb ik een domeinnaam maar er zijn er hier vast wel die dat wel weer weten.

succes
Titel: Re:oke dan hier een vraag over website,s
Bericht door: Zandman op 31 juli 2002, 13:11:02
Bij xs4all heb ik een webruimte van 50 mb daar staan nu 2 homepages die van mij en die van mijn man
5 mb is inderdaad wel erg weinig .Je zou op zoek kunnen gaan naar een provider waar je gratis ruimte kan krijgen voor je homepages. Helaas gaat dat meestal gepaard met vervelende pop-ups .
Als je foto's op je homepage plaatst moet je er voor zorgen dat die aan kb's niet groter zijn dan 80 kb dan kan je er aardig wat neerzetten .
Op deze (http://www.gratiz.nl/) site kan je kijken waar je gratis homepage ruimte kan vinden. En wat er bij komt als voorwaarde dus een pop-up of reclame.
Mp'3 op je website zetten is niet een slim plan, omdat een mp3 veel dataverkeer veroorzaakt ,en je de kans kan hebben dat je op dag 1 al teveel data hebt verbruikt en je site dan de hele maand niet bereikbaar is.
Titel: Re:oke dan hier een vraag over website,s
Bericht door: bjo op 31 juli 2002, 13:26:48
voor de foto,s gebruik ik een thumbnailprogramma die alles automaties omzet en verder psp7 gebruik ik hoofdzakelijk voor fotobewerking >:(
Titel: Re:oke dan hier een vraag over website,s
Bericht door: Josette op 31 juli 2002, 13:48:14
Ik heb er een bij Lycos.
Heb je 50 mb gratis.
Wel een pop-up van 10 sec.
Neem maar eens een kijkje.

Groetjes,
Josette   Flapuit (http://members.lycos.nl/josetten/newpage.html)
Titel: Re:oke dan hier een vraag over website,s
Bericht door: Han op 31 juli 2002, 15:21:35
Hihi ik ben geen (http://www.pcnavigator.nl/forum/Themes/default/images/Male.gif) maar een (http://www.pcnavigator.nl/forum/Themes/default/images/Female.gif).
Je bent niet de eerste die zich hierin vergist, hoor bjo  ;)

Bij heel veel hosts is het zelfs verboden om MP3's aan te bieden op je site. Zonnet heeft zelfs geprobeerd om het uploden van MP3's te voorkomen, door de maximale grootte van een te uploaden bestand op 2 mb te zetten.

Tuurlijk zullen er hosts zijn waar je een site van een dergelijke omvang kwijt kunt, maar dan moet je daar ook grof voor betalen. Je betaalt bij een host voor harddiskruimte (de 900 Mb in jouw geval) en voor het dataverkeer dat je site veroorzaakt. Met MP3's op je site zal dat dataverkeer de pan uitrijzen. Geen goed plan dus.

5 mb is inderdaad minimaal.  :-
Ik heb in mijn homepageruimte bij xs4all (50Mb) op het moment 5 sites draaien. (PCN-info, mijn gewone site, kattekids, BB2 en BB3)  Ik heb van die 50 mb nu 26 Mb in gebruik.
Hou je plaatjes klein en zet er geen grote bestanden in. Dan kom je een heeeel eind.

PS) ik heb je topictitel weer aangepast omdat hij de lading van je vraag niet dekt. De info is dan naderhand niet terug te vinden.
Probeer daarop te letten als je een topic aanmaakt  ;)
Titel: Re:Hoe groot mag een website zijn?
Bericht door: bjo op 31 juli 2002, 16:49:31
ik zal het proberen en bedankt voor de info >:(