Forum informatie > Belangrijk om te lezen!

Update forumsoftware

(1/2) > >>

Han:
PCN heeft woensdagavond een update van de forumsoftware gekregen.

Qua nieuwe features is er vooral onder de motorkap veel veranderd waar jullie niets van zullen zien.
Wat wel te zien is zijn de volgende items:
* Indeling van het profiel is wat veranderd maar de mogelijkheden zijn gelijk gebleven
* Het venster waar je een bericht intikt is eindelijk groter/kleiner te slepen  :goed

Er zijn nog een paar dingetjes die niet helemaal okee zijn. Die zijn niet dermate storend dat
we de upgrade daarvoor uit wilden stellen. De punten hebben uiteraard wel onze aandacht:
* Sommige letters worden te groot of te klein weergegeven of vallen voor een héél klein deel weg
   op sommige plekken in het forum (vooral in het profiel is dit te zien).
* Onder sommige berichten ontstaat een beetje grote lege ruimte (in IE7)
* In Firefox valt de blauwe kleur weg aan het eind van de menubalkjes.
* Sig wordt niet altijd correct weergegeven.


Zien jullie ergens een grote fout die hierboven nog niet beschreven is aarzel dan niet om me daarover dan even een PM te sturen. Ik kan er dan mee aan de slag. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal prima te werken op die paar kleine puntjes na.

Han:
Okee, er is wat meer bekend over de probleempjes die we tegenkwamen na de installatie van de nieuwste forumsoftware.

De lege strook met ruimte onder sommige berichten:
Heeft te maken met de lengte van het bericht ten opzichte van de strook met lid-informatie aan de linkerkant. Als de lid-informatie langer is dan bericht en handtekening samen, zal er lege ruimte ontstaan onder de handtekening. Dit heeft alles te maken met hoe het nieuwe default thema van SMF is opgezet, en hoewel veel mensen het minder mooi vinden, zal er waarschijnlijk niets aan gaan veranderen. Als je je eraan stoort dan kun je in je profiel kiezen voor het "Babylon thema". Daarin is die ruimte onder de sig er niet. Onder dat Babylon thema duurt het openen van pagina's wat langer dus het is maar net waar je je het minste aan stoort.

Sommige letters worden te groot of te klein weergegeven of vallen voor een héél klein deel weg
Da's een optisch foutje in het default thema.

Weergave signature gaat niet altijd goed
Da's een officiele bug in deze versie van de forumsoftware. In de volgende versie is die bug verholpen.

Han:
PCN heeft tijdelijk een ander thema. In dit thema zijn de foutjes die nog in het default thema aanwezig waren weg  :)
We blijven dit thema draaien tot de volgende forumupdate. ik weet nog niet hoe lang dat kan duren. Dit thema is slechts tijdelijk, of jullie moeten het zo mooi vinden dat het moet blijven? Vind je het echt helemaal niets dit thema dan kun je in je profiel weer kiezen voor het default thema.  Hoe je van thema veranderd staat hier beschreven.

De makers van onze forumsoftware zijn bezig met het default thema. Het default thema wat we na de update gaan draaien gaat er zo uitzien (je kunt op die plaatjes klikken voor een vergroting):

Han:
Ik heb de forumsoftware vanavond geupdate van versie SMF 2.0 RC1-1 naar versie SMF 2.0 RC1-2.
Dat lijkt een kleine update maar zowat alle bestanden zijn weer eens vervangen door andere. Het lijkt allemaal goed gegaan te zijn maar vind je iets wat nog niet klopt stuur me dan even een PM. Dan probeer ik het op te lossen.

Han:
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat PCN er anders uit is gaan zien sinds de laatste keer dat je hier was. Ik weet dat jullie niet zo van thema-veranderingen houden maar het thema wat we al een poosje gebruikten zag er mooi uit maar was niet geschikt voor deze versie van de forumsoftware. Het thema wat nu ingesteld staat is het standaardthema van deze forumsoftware met hier en daar een aanpassing. Dit thema blijft dus weer een poosje.

We zijn de afgelopen twee dagen achter de schermen bezig geweest met deze update van de forumsoftware. We hebben de laatste foutjes vanavond op kunnen lossen en daarna de boel online gezet. Uiteraard zullen er nog hier en daar wat onvolkomenheden op gaan duiken. Vind je iets wat niet lijkt te kloppen, stuur me dan even een email of een pm erover dan zal ik proberen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.


Bekende problemen:
De compatibiliteitsmodus van IE8 moet aangezet worden. De makers van onze forumsoftware hebben geprobeerd om alles goed te coderen voor alle browsers, Opera, Firefox en IE 7 + 8 maar in IE 8 zitten nog steeds dingen die sterk afwijken van de standaard. Vandaar dat je de compatibiliteitsmodus nodig hebt. Klik die aan voor PCN en laat 'm aan. Dan gaat ie vanzelf aan op het moment dat je hier komt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie