Bellen en internet in hele EU voor zelfde tarief

Gestart door Han, 30 mei 2013, 12:39:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bellen en internetten in EU zonder extra kosten
bron: www.telegraaf.nl
datum: wo 29 mei 2013

AMSTERDAM -
Internetten en bellen moet vanaf 2015 in Europa net zo duur zijn als in Nederland. Dat heeft het Europees Parlement vandaag geëist van eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda). Op dit moment betaalt u een opslag als u in het buitenland gebruik maakt van mobiele diensten.

Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) laat weten dat er in het Parlement draag de wens heerst om uiterlijk in 2015 het verschil in prijzen in binnen- en buitenland te laten verdwijnen. "Bel- en internetbundels moeten in heel Europa zonder extra kosten te gebruiken zijn," zegt Van Nistelrooij.
Op dit moment mogen telecomaanbieders extra kosten rekenen voor buitenlands gebruik. De laatste jaren zijn kosten wel gedaald doordat de Europese Unie maximum tarieven heeft ingesteld. Vanaf 1 juli 2013 betaalt u maximaal 35 cent per minuut voor bellen, 10 cent per minuut voor gebeld worden, 11 cent voor een sms en 83 cent voor een gedownloade MegaByte.

Roamingkosten afschaffen
Volgens Van Nistelrooij maken telecomaanbieders nog forse winsten op bel- en internetgedrag van vakantiegangers en zakenlieden. "Geld verdienen mag, maar dit is echt van de gekke," zegt hij. Het Europees Parlement wil roamingkosten (bij roaming worden diensten voortgezet ondanks dat de gebruiker zich niet binnen een eigen netwerk bevindt) per 2015 afschaffen. Daardoor moeten tarieven in binnen- en buitenland gelijk worden.
Eurocommissaris Neelie Kroes pleitte onlangs voor één telecommarkt in de Europese Unie, waarbij providers gemakkelijker in andere landen diensten kunnen aanbieden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Lijkt me heerlijk. Geen gedoe meer met simkaarten wisselen als je de grens overgaat.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Nieuwe ontwikkelingen:

Bellen binnen EU goedkoper
Bron: Telegraaf.nl

De extra kosten voor mobiel bellen, internetten en sms’en in het buitenland zijn vanaf volgend jaar juli verleden tijd binnen de Europese Unie.

Telecombedrijven moeten dan Europa-pakketten aanbieden waarin geen extra kosten worden berekend voor bellen + datagebruik (roaming) in andere EU-landen. Sommige Nederlandse providers hebben nu al dergelijke speciale (vakantie-) bundels. Ook mogen telefoonaanbieders op de vaste lijn niet langer meer geld vragen voor een telefoontje naar een ander EU-land dan voor een binnenlands gesprek.




Het moet ergens van betaald worden dus de belkosten buiten de EU gaan omhoog maar dat boeit de gemiddelde Nederlander denk ik maar weinig
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Dokken zullen we......  ::)




ma 09 sep 2013, 09:10
Telecomsector omzeilt verlies uit roaming
Bron: telegraaf
Door: Theo Besteman

AMSTERDAM -
De afschaffing door Brussel van de kosten voor bellen en internetten in het buitenland kan ertoe leiden dat binnenlandse tarieven voor belminuten, sms'jes en data in eurolanden worden verhoogd.

Ed Achterberg, directeur van onderzoeksbureau Telecompaper houdt rekening met nieuwe combinatieabonnementen waarin enige prijsverhogingen verwerkt zijn.
Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) wil, gesteund door een meerderheid in het Europees Parlement, de snelle beëindiging van de buitenlandse roamingtarieven vanaf juli 2014 zodat iedereen tegen gelijke kosten in Europa kan bellen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

habasoft

Ik heb prepaid, maar deze bedragen zullen dan wel heel hoog worden, vooral als de prijzen in heel Europa gelijk getrokken moet worden. Nu heb ik nog prepaid simkaarten van Frankrijk en Spanje, omdat dit met roaming in Nederland bellen nog goedkoper is.
DE een houd er geld aan over, en de andere kost het geld. Moeilijke keuze.
In de regel is het zo geregeld dat de regel geregeld dient te worden in de regel die dat regelt

Han

Wij hebben ook voor Engeland en Duitsland prepaid simkaartjes gekocht bij T-Mobile aldaar.
De prijzen waarvoor we daar internetten kan een abbo denk ik niet aan tippen.
Geen simkaarten meer hoeven wisselen zou wel makkelijk zijn.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!