PC-Navigator Forum

Overige categorieën => Spyware, adware, toolbars, phishing, spam e.d. (HijackThis/RSIT Logs) => Topic gestart door: Han op 03 februari 2010, 03:23:53

Titel: XP Antispyware 2010 / My security wall : fake anti-malware programma's
Bericht door: Han op 03 februari 2010, 03:23:53
Van "XP Antispyware" zijn er al vele versies geweest. Dit is een fake programma voor het verwijderen van malware. Dit programma zorgt ervoor dat er een aantal fake meldingen gedaan worden dat je PC besmet zou zijn met malware. Uiteraard is het programma "XP Antispyware 2010" volgens hun dé oplossing voor het probleem en ze willen dan ook dat je het programma koopt. NIET DOEN!!
Ook het programma "My Security wall" is ook een dergelijk nep-programma! Zo bestaan er nog tig soorten van dat soort programma's.

Op het forum van Malwarebytes, (wél een programma wat malware kan verwijderen) staan in het forumonderdeel Malware Removal Guides and Self Help Guides (http://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=39) topic's waarin beschreven staat hoe ziet of je PC besmet is en ook hoe je weer van die programma's verlost kunt worden.

Een paar recente fake malware verwijderprogramma's:
* Detecteer en verwijder "XP Antispyware 2010" (http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=38629)
* Detecteer en verwijder "My Security Wall" (http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=40153)


De volledige versie van Malwarebytes die op de achtergrond meedraait voorkomt bij voorbaat besmetting met dit nare stukje software.