zelfde mails op verschillende computers bij windows mail

Gestart door Format Arie, 22 december 2010, 10:50:23

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Format Arie

Weet iemand of (en hoe) het mogelijk is om alle mails te onvangen op mijn verschillende computers??
Nu ontvang ik de mail alleen op 1 computer die ik open, maar niet op de andere die ik later open.

Josette

Ik dacht niet dat het zo ging.

Als je hem gelezen hebt en je dan een
andere pjoeter open doet is hij weg.

Misschien ben ik fout.
Wie geen fouten maakt, maakt gewoonlijk niets! Groetjes van Josette

paul76

Dit is niet echt een oplossing voor je probleem, maar ik heb altijd één "hoofdcomputer" waar ik de mail naartoe download. Op de andere computers werk ik met webmail, gmail in mijn geval. Dit werkt ook erg gebruiksvriendelijk en als ik via webmail een mail verstuur komt die de eerstvolgende keer ook in mijn Windows Mail op mijn hoofdcomputer te staan, zodat de Verzonden Items box ook compleet is.

Er zijn wel mogelijkheden om op meerdere computers in bv Outlook te werken. Dan heb je een mailserver nodig waar de mail op blijft staan en de computers synchroniseren dan met de mailserver (MS Exchange server). Dit hebben we b.v. op mijn werk maar lijkt me voor privégebruik omslachtig. De server moet nl. altijd aan staan, anders kan de mail niet gesynchroniseerd worden. Afhankelijk van je email provider is het wellicht mogelijk om de server van de provider als Exchange server te gebruiken (door je mail na het ophalen niet van hun server te verwijderen) maar dat weet ik niet precies. Ik kan me voorstellen de opslagruimte bij je provider dan een probleem vormt.

Dit waren zomaar wat gedachtenkronkels, wellicht heeft Han of Bugs nog goede ideeën?

Bugs

Aanvinken op één computer dat je de mail van de server wilt halen. Op de andere computer(s) laat je dat vinkje weg. Dan haal je het wel binnen, maar blijft het op de server staan tot je het op de hoofdcomputer naar binnen haalt. Zo doen wij het op onze smartphones ook, de mail kun je lezen maar komt evengoed op de pc's thuis binnen.
Groetjes van Bugs

paul76

Hoi Bugs,

Stel: je hebt op de manier die jij noemt één hoofdcomputer en meerdere nevencomputers (danwel Smartphones).

Klopt het dat je dan op de nevencomputers alleen de laatste mail kunt lezen (sinds de laatste keer dat de hoofdcomputer de mail van de server heeft opgehaald)?

En dat je verzonden items verspreid over de verschillende computers komt te staan, namelijk elk bericht alleen op de computer waarvan het is verzonden?

Die dingen lijken mij soms lastig, vandaar mijn webmail-oplossing. Bij gmail blijft alle mail ook on-line erop staan als je dat wilt. Erg handig vind ik!

Bugs

Dat klopt helemaal, Paul. Als de hoofdcomputer de mail heeft opgehaald is het op de andere computers weg. En een verzonden bericht blijft alleen staan op de pc van waar het is verzonden (of je moet een bcc sturen naar de hoofdpc).

Voor ons maakt het niet zo heel veel uit dat je de verzonden items alleen op de pc/smartphone ziet waarvan het verzonden is. Het is handig als je in het buitenland je mail kunt lezen, daarvoor gebruiken we het zo met vinkje aan voor "bewaren op de server" op de laptop en de smartphones.

Met webmail is uiteraard niets mis hoor, en Gmail gebruik ik ook, maar die komt ook als pop mail binnen en af en toe wis ik alles online.
Groetjes van Bugs

Format Arie

Was alweer vergeten dat ik de vraag hier gesteld had.  :-[
Is dus wel iets mogelijk, maar niet precies dus wat ik wil. Jammer.
Tja, bij msn kan dat wel dus.