Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Website / Re: website
« Laatste bericht door Han Gepost op 18 mei 2022, 12:54:00 »
Hoi Herman. Welkom op PCN forum.  :goed

Hou er rekening mee dat de server waar je je websitebestanden naartoe kopieert hoofdletter gevoelig is.
Het maakt dus uit of je in de bestandsnaam hoofdletters of kleine letters zet. Dat is het meest voorkomende probleem bij het niet weergeven van bestanden na het uploaden.
Om dit probleem te voorkomen is het verstandig dat je jezelf aanwent om bestandsnamen van pagina's en plaatjes en evt filmpjes altijd een naam te geven die geen hoofdletters bevat.
Als je dat doet dan gaat het meestal wel goed.

2
Website / website
« Laatste bericht door herman723 Gepost op 17 mei 2022, 15:45:29 »
geacht forum,

ik ben bezig  om  een  website  te  maken,  maar het probleem  is  dat  de  afbeelding  niet  te  zien  is  op  mijn  pagina.
ik denk  misschien  dat  ik  de mappen  verkeerd  heb  staan  of  de  afbeelding  niet  geplaats in  de juiste  map  of  zo.
ik hoop  dat  iemand  mijn  kan  helpen  hiermee.

                       groet   Herman
3
Windows 8 / Re: Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door john Gepost op 13 mei 2022, 02:34:45 »
Han, volkomen duidelijk. Het merendeel van alle bestanden op de partities C: en D:, staan al als back up op een externe drive.
Ik ga verder ook niet aanlopen rotzooien zoals je me aanraadt.
Ga volgende week ff bij de lokale PC boer langs om te in formeren wat een SSD kost.
Ik houd je op de hoogte van het vervolg.
Om nog je vraag te beantwoorden, hier is QWERTY met VS indeling eveneens van toepassing.
4
Windows 8 / Re: Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door Han Gepost op 12 mei 2022, 12:20:57 »
Die hardddisk is ECHT aan het kapot gaan en zal vervangen moeten worden.
Ga nogmaals in veilige modus naar binnen en maak direct backups van wat je nog niet gebackupped hebt en wil bewaren. Je hebt nu nog de kans.
 
Veilige modus is niet echt bedoeld om daarna het internet op te gaan. Je hebt van alles uitgezet door veilige modus te gebruiken waardoor je onbeschermd het internet op zou gaan.
Ik weet niet of dat nog steeds zo is maar je kunt dacht ik alleen naar windows update en verder niks. Maar doe dat maar niet.

Je zou dit kunnen proberen. Schoon opstarten.
Via "msconfig" kun je dan zelf bepalen wat er wel/niet opstart. Dan kun je wel het internet op en naar de site van HP voor die harddisk check maar......... EERST backups maken nu het nog kan.

Je toetsenbord staat kennelijk in de verkeerde taal ingesteld. Gebruiken jullie in PH ook een qwerty-toetsenbord met de VS indeling?
Check dit:  toetsenbord geeft verkeerde tekens                                         
5
Windows 8 / Re: Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door john Gepost op 12 mei 2022, 10:40:05 »
Zojuist haast een uur achter de bewuste laptop gezeten.
Wilde weinig lukken en op een gegeven moment getracht in de veilige modus op te starten.
Dit nooit eerder gedaan op een  Windows 8.1 laptop, maar er verscheen, tot mijn grote verbazing, een scherm met allerlei opties.
Kon ineens wel zo waar inloggen met de pincode en het buroblad verscheen en waren alle partities,mappen, programma's en bestanden te openen.
Echter even zo vrolijk dat er een waarschuwing verscheen omtrent de harde schijf.
Wat ik daarna ook probeerde, kreeg de laptop niet verbonden met de WiFi ondanks dat het wachtwoord correct was ingevuld.
Toen ik dit zichtbaar maakte, bleek dat de gekozen toetsen van de letters of cijfers totaal anders werden weer gegeven en ja dan is het wachtwoord foutief en geen verbinding.
Op een moment veranderde <start> in tegels en kreeg ik het niet terug.
Probleem is dus eigenlijk niet te verbinden met internet waardoor ik niet op de HP site kan komen en een of meerder opties kan gebruiken om een scan te laten uitvoeren.
Zo als ik het nu zelf inschat, gaat het niet lukken dus, tenzij jij nog een oplossing uit de hoge hoed weet te toveren, ga ik volgende week maar naar een lokale pc boer of die mogelijk nog wat kan bereiken. Want als de harde schijf moet worden vervangen, en die kans acht ik vrij groot, is dat voor mij einde verhaal vanzelfsprekend.
6
Windows 8 / Re: Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door john Gepost op 11 mei 2022, 17:31:50 »
Ik ga met je aanwijzigingen aan de slag. Op zich is de laptop het nog wel waard naar Windows 10 te upgraden, de configuratie voldoet ruimschoots aan de gestelde eisen. Ik laat je in ieder geval weten of het wat is geworden.
7
Windows 8 / Re: Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door Han Gepost op 11 mei 2022, 12:32:10 »
Klinkt als een defecte harddisk met kapotte sectoren. Eerst maar eens doen wat HP beschrijft voor deze error, namelijk de harddisk scannen op fouten.
HP PCs - SMART Hard Disk Error 301 Displays on a Black Screen

Als de S.M.A.R.T een error geeft dat zijn er serieuze hardwarematige problemen. Hier staat wat info over wat S.M.A.R.T inhoud: https://www.appletips.nl/smart-functie-harde-schijven/
Dat stuk is geschreven door apple maar het eerste gedeelte van het artikel is algemeen wat betreft de info over harddisk fouten en het S.M.A.R.T detectiesyseem

PS) Steek niet teveel geld in deze laptop als je niet kunt upgraden naar Win10, want de ondersteuning voor Windows 8.1 loopt mei volgend jaar af.
8
Windows 8 / Laptop start niet meer op
« Laatste bericht door john Gepost op 11 mei 2022, 05:04:33 »
Door allerlei omstandigheden is een laptop 2 jaar en 3 maanden niet gebruikt. Toen ik de laptop onlangs weer wilde gaan gebruiken, lukte dat voor geen meter. Inmiddels talloze pogingen gedaan, maar het resultaat blijft negatief.
Inmiddels al zoveel foutmeldingen op het scherm zien verschijnen dat je als het ware door de bomen het bos niet meer ziet.
Bij de meest recente poging is onderstaand de melding die telkens opnieuw verschijnt.

The smart harddisk check has detected an imninent failure. To ensure not data loss, please back up the content immediately and run the Hard Duisk Test in System Diagnostics.
Hard disk (301)
F2 System Diagnostics.
Enter - continue startup
For more info visit: www.hp.com/go/techcenter/startup.
Heb ik nog niet bezocht.

Snelle systeem test gestart en mislukt.
Wel verschijnt er een error:
Fout id: GUXU3H-739B43-MFPV-60DT03.

Klik ik op enter verschijnt toch het scherm om in te loggen. Echter kan ik de pincode niet invoeren. Het wachtwoord daarentegen wel, maar omdat de laptop niet online is, moet ik het laatst op de laptop ingevoerde wachtwoord gebruiken en.....dat weet ik niet meer na 27 maanden he he.

Bij eerdere pogingen o.a. de melding boot device not found. Please install an operating system on your disk!!!
Kan dat zomaar ineens totaal foetsie zijn na non gebruik van 27 maanden?

Enfin, al genoeg gevraagd, of ik het met hulp zelf kan oplossen...!!
9
Windows 10 / Re: desktop.ini
« Laatste bericht door Bugs Gepost op 28 maart 2022, 17:53:40 »
Fijn dat het is opgelost.
Ik sluit dit af.  :slotje
10
Windows 10 / Re: desktop.ini
« Laatste bericht door john Gepost op 28 maart 2022, 16:57:31 »
Bedankt voor de heldere uitleg en extra info. Nu begrijp ik waarom die 2 desktop.ini bestanden ineens op het bureaublad verschenen. Ik heb een aantal mappen als verborgen gemarkeerd en die onlangs geopend om even in te zien, maar daarna nagelaten om verborgen weer uit te vinken. Ik zal er met mijn vingers van afblijven en laten staan. Verborgen weer uitgevinkt en opgelost. Zoals altijd weer bedankt voor de oplossing.
Wat mij betreft mag er een  :slotje op.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10