Excel - schermresolutieprobleem

Gestart door Nirak, 23 maart 2006, 10:03:29

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nirak

Goedemorgen,

Het volgende probleem :

Ik maak in Excell een wijnkaart op een comp. met Instelling : 1280x1024. Vervolgens laad ik dat bestandje op een andere computer met Instelling : 800x600 (een beetje groot maar dat wil de persoon aan die comp. graag) maar nu moet ik het document weer helemaal aanpassen.... omdat de helft nu niet meer binnen de afgesproken afmeting valt, is met printen natuurlijk een enorm gezeik (excuser le mot). Is er niet iets om dit te synchroniseren?  :-\

Ik hoor weer graag.

Alvast bedankt, Nirak



Edit Han : Topictitel aangepast. Alleen "Excel" zegt niets over je vraag.

Hans

Beste Nirak,

Dit kan vrij eenvoudig.
Als je weet op welk papierformaat je het wil printen, open dan het werkblad en gan naar: bestand/paginainstelling. hier kun je allerlei instellingen doen.

Voorts kun je voor de weergave op je scherm het volgende doen: ga op je werkbalk naar:Beeld en kies voor pagina-eindevoorbeeld of kies voor normaal.
Bij het pagina-eindevoorbeeld zie je een blauwe rand om het werkblad heen staan. Dit kun je verslepen, op deze manier kun je je werkblad in pagina's indelen, maar ook het werkblad naar je eigen voorkeur instellen.

Succes ermee  :)
Il diavolo caca sempre sulla grande speranza

Nirak

Hallo Blackice,

Dank voor je uitleg maar dit wist ik wel. Ik vind het alleen vreemd dat ik op de ene computer iets maak op zg A-4 formaat en dit op de andere comp. weer moet wijzigen om weer dat formaat te verkrijgen... Vervolgens ga ik naar de printerette waar het ook weer aangepast moet worden.........Ik had gehoopt dit met 1 knop te kunnen synchroniseren. Enfin, het blijft dus behelpen.... tis niet anders  :-\

Groeten van Nirak & tot een volgende keer
   

Nirak

Oh ja, Topic kan dus gesloten worden en Mr. Blackice..... Kom jij uut Frieslân dan???

Han

Ik sluit 'm af. 

Om verder te babbelen over Frieslân kun je terecht in het topic "De Herberg".
Die is te vinden in Het Kwebbelhuus.   ;)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!