INFO : IMSecure van beveiligt messaging-programma

Gestart door Han, 12 augustus 2003, 00:04:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.breekpunt.nl

Maker ZoneAlarm beveiligt ook instant messaging-programma - Ma, 11-8-2003
Zone Labs, bekend van zijn firewall ZoneAlarm, stapt in de wereld van instant messaging. Een gratis versie van IMsecure is eind augustus beschikbaar.

Met de opkomst van instant messaging (im) besteden steeds meer bedrijven aandacht aan het beveiligen van dergelijke applicaties. De meeste oplossingen zijn tot nu toe gericht op het zakelijk gebruik, waarbij de beveiliging op serverniveau plaatsheeft. Zone Labs pakt het wat anders aan.

Het deze week te introduceren pakket IMsecure is in eerste instantie bedoeld voor de consumentenmarkt en kleinere bedrijven. Hierbij wordt niet de server dichtgetimmerd, maar de desktop. IMsecure Pro 1.0 kost 19,95 dollar. Later deze maand volgt een uitgeklede, gratis versie.

IMsecure Pro ondersteunt de drie grote im-programma's: Yahoo Messenger, MSN Messenger en AOL Instant Messenger. De software houdt al het im-verkeer in de gaten en blokkeert zonodig kwaadaardige code en spam. Verder kan desgewenst de mogelijkheid om bestanden, video en spraak uit te wisselen worden geblokkeerd. Tot slot kan het programma boodschappen tussen verschillende im-gebruikers versleutelen.

Nog dit jaar wil Zone Labs ook producten aanbieden voor het mkb en grotere bedrijven, aldus Zone Labs. Grote partijen als AOL, Yahoo en Microsoft roeren zich al langer op de markt voor zakelijke instant messaging. Ook filtermaker SurfControl introduceerde enige maanden geleden software voor het beveiligen van het im-verkeer.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!