Beheerders phpBB-fora bang voor botaanval

Gestart door Han, 20 maart 2006, 19:43:25

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Beheerders phpBB-fora bang voor botaanval
bron : www.webwereld.nl

Duizenden phpBB-fora zijn de afgelopen week bezocht door een overactieve bot. Forumbeheerders vrezen dat er een massale botaanval wordt voorbereid.
De bot, die zich registreert onder de naam FuntKlakow, laat zo nu en dan simpele berichten achter als 'O How nice' en 'Wow that is cool'. Een zoekopdracht op Google levert momenteel 268.000 hits op, hetgeen suggereert dat de bot al duizenden fora heeft bezocht.

Forumbeheerders denken dat de maker een toekomstige aanval voorbereidt. "De volgende keer dat phpBB melding maakt van een kritiek lek, is de bot slechts een paar klikken van een aanval verwijderd", oppert Juuso Hukkanen, een van de eerste 'rapporteurs' in een Duitse nieuwsgroep.

Opmerkelijk is dat FuntKlakow ook een eigen handtekening (signatuur) heeft, met links naar sites voor 'proxy surfing' en 'traffic generators'. Het zou daarom goed kunnen dat niet het uitbuiten maar het spammen van fora het voornaamste doel van de maker is.

De bot lijkt inmiddels ook de fora van phpBB zelf te hebben gevonden. Daar werd maandag een account onder de naam FuntKlakow aangemaakt. 

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Heb je dus een PHPbb forum en is er een user aangemaakt die "FuntKlakow" heet,
smijt die dan per direct weg!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!