Microsoft Surface

Gestart door Han, 04 maart 2009, 10:17:01

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Op deze Microsoftpagina wordt je (engelstalig) geinformeerd over Microsoft Surface.

http://www.microsoft.com/surface/videos.html

Microsoft Surface: weg met muis en keyboard
Surface, zo heet de nieuwste vinding van Microsoft. Het is een tafel met aanraakscherm en daaronder een Vista-pc. Dankzij de multitouch-techniek is de pc simpel te bedienen: het scherm herkent meerdere vingerbewegingen tegelijk en kan zo snel en logisch navigeren. Surface is voorlopig alleen bedoeld voor openbare pc’s, maar over tien jaar liggen je muis en keyboard waarschijnlijk al in het museum, naast de floppydrives en het bolle beeldscherm. Of gaat het toch niet zo’n vaart lopen?

Een logische besturing met je handen is - misschien nog wel meer dan spraakherkenning - een volgende stap in de evolutie van de computer. Wat Microsoft vooral knap heeft geïntegreerd is het herkennen van andere objecten dan vingers. Leg een telefoon op de Surface-tafel, de ingebouwde camera’s herkennen de vorm en je kunt meteen draadloos bestanden uitwisselen. Dat is aardig in beeld gebracht bij deze demonstratie van Surface door techsite Popular Mechanics (video)
Voorlopig kost zo’n Surface-tafel met 30 inch scherm en een 3GHz processor met 2 GB ram tussen 5.000 en 10.000 dollar. Het apparaat is bestemd voor openbare gelegenheden als hotellobby’s. Maar het wachten is natuurlijk op de eerste laptops (riep iemand daar tablet-pc’s?) met Surface-techniek. Uiteindelijk moet het een geheel nieuwe computerreeks worden, zegt Microsoft. Bekijk ook eens deze presentatie van deze multitouch-ontwerper, Jeff Han (ook te zien in de video van PopularMechanics): Han tovert met grootste gemak ook een toetsenbord in beeld als hij het nodig heeft, en met een volgende vingerafdruk is het virtuele keyboard ook weer verdwenen.

Microsoft is niet het enige bedrijf dat sleutelt aan multitouch schermen. Philips bouwde ruim een jaar geleden al een prototype van een virtuele speltafel (entertaible), waar je met verschillende deelnemers tegelijk op kunt werken. Door een intelligente sensor aan de zijkant van het scherm zitten de spelers elkaar niet in de haren.

Microsoft heeft afgelopen maandag op Cebit bekend gemaakt dat de Surface nu ook te koop is in een aantal Europese landen, waaronder Nederland.
Surface draait op een speciale versie van Windows Vista en heeft een Ethernet aansluiting, Draadloos 802.11 b/g en Bluetooth 2.0.
Applicaties zijn geschreven met Windows Presentation Foundation of met Microsoft XNA.

Surface zal de volgende specificaties hebben:
- Intel Core Quad Xeon "WoodCrest" @ 2.66GHz
- 4GB DDR2-1066 RAM
- 1TB 7200RPM Harde Schijf

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ik vind het er wel gaaf uitzien  :goed
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!