Amber Alert - Nederland

Gestart door Han, 11 november 2008, 14:52:04

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Een AMBER Alert is oorspronkelijk een informatiebericht uit Amerika of Canada wat daar uitgezonden wordt wanneer de overheid vermoed dat er een kind ontvoerd is. AMBER  staat voor "America's Missing: Broadcasting Emergency Response" maar is officieel vernoemd naar Amber Hagerman, een 9 jaar oud meisje wat 1996 in Arlington (Texas) ontvoerd en vermoord werd.

AMBER Alert streeft ernaar om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te alarmeren bij een vermissing. Want hoe meer mensen uitkijken naar een kind, hoe groter de kans dat het kind snel en heelhuids wordt teruggevonden. Tijd blijkt steeds weer de grootste vijand van een ontvoerd kind.

In Amerika en Canada worden Amber Alerts via alle mogelijke media verzonden.
- Internet (popup op PC's, websites, RSS en email)
- Radiostations
- Alle vormen van TV (KabelTV, sateliet TV en digitale TV)
- Gratis SMS
- Openbare digitale informatie en reclame schermen

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

AMBER Alert Nederland is het nieuwe landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en kinderontvoeringen. Hiermee kan de politie bij de ontvoering of vermissing van een kind direct heel Nederland waarschuwen – via PC- en TV-schermen, websites, e-mail, SMS, instant messenging, TV en radio. Zo kan de kans op een goede afloop enorm worden vergroot.

Iedereen kan op vrijwillige basis AMBER Alerts ontvangen. Uw hulp is hierbij letterlijk van levensbelang. Want hoe groter het bereik van deze berichten, hoe meer mensen de opsporingsposters zien, en hoe groter dus de kans dat een kind (op tijd) teruggevonden wordt. Help daarom mee, en laat ook op uw PC- of plasmascherm elektronische posters met AMBER Alerts zien. Of meldt u aan voor de E-mail, Instant messenger of SMS Alerts. Ook kunt u door middel van de Website Alert of één van de Newsfeeds, AMBER Alerts overnemen op uw website.

AMBER Alerts worden alleen uitgestuurd als gevreesd wordt dat het leven of de gezondheid van het kind gevaar loopt. Naar verwachting zal dit maximaal 10 keer per jaar zijn.

AMBER Alert Nederland werkt naar voorbeeld van het Amerikaanse AMBER Alert Plan dat al honderden kinderlevens heeft gered. Initiatiefnemer van AMBER Alert Nederland is Frank Hoen, directeur van communicatiebedrijf Netpresenter, samen met Carlo Schippers van het Landelijk bureau vermiste personen (LBVP), onderdeel van de Nederlandse politie. Netpresenter heeft het AMBER Alert-systeem ontwikkeld en kosteloos ter beschikking gesteld aan de Nederlandse politie.

De Nederlandse politie is volledig verantwoordelijk voor de inhoud van de AMBER Alert-berichten. Er zullen dus geen reclameboodschappen worden vertoond op AMBER Alert en de privacy van de gebruiker is volledig gewaarborgd.

Met AMBER Alerts vertoon informatie over recent vermiste kinderen op je PC, mobiele telefoon, website of beeldkrant/reclamescherm.
* Amber Alert op je PC
* Amber Alert op je mobiele telefoon - 0,25ct p.o.b.
* Amber Alert op je website, beeldkrant of reclamescherm


Meer info is te vinden op www.amberalertnederland.nl

  AMBER Alert RSS
- Acute vermissingen en ontvoeringen van kinderen: http://alert.amberalertnederland.nl/nl/index.rss 
- Vermiste kinderen – een selectie                       : http://missing.amberalertnederland.nl/nl/index.rss 

- Amber Alert op je PC
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ik vind het een goed initiatief!  Het is me alleen een raadsel waarom het ontvangen van een Amber Alert SMS in ons land nou weer €0,25 cent moet gaan kosten terwijl dat overal ter wereld waar dit systeem draait gratis is. Je neemt eraan deel om te helpen zoeken dus waarom moet dat de deelnemers geld kosten. Dat is nou echt Nederland weer!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!