PC-Navigator Forum

Overige categorieën => Website => Topic gestart door: Wimbwicket op 05 juni 2008, 21:17:20

Titel: Tutorials?
Bericht door: Wimbwicket op 05 juni 2008, 21:17:20
Hey,

Ik wil graag leren zelf een website te bouwen. Heeft iemand tips van tutorial websites. Ik zou graag de volgende dingen willen zien in de tutorials, maar er is een kleine kans dat er zo één is. Als je er geen weet met deze eisen wil je dan gewoon een link geven. Ik weet dat er avond-cursussen zijn, maar ik heb geen €1000,-- even ergens liggen (ik ben 15 jaar  :P ). Om maar even over de eisen te beginnen:
Het zou heel goed helpen als je zo'n soort site zou hebben. :)

En welk programma zou ik moeten gebruiken in plaats van kladblok om mijn PHP scripts mee te schrijven? Want het lijkt me wel handig om de regelnummers te kunnen lezen (en misschien ook gedeelte in te kunnen klappen).
Ik heb het programma WAMPSERVER geïnstalleerd, die zorgt ervoor dat alles al meteen werkt, en er zit ook meteen Apache, PHP en MySQL in :).
Alvast Bedankt,

Gianmarco :)
Titel: Re: Tutorials?
Bericht door: Han op 05 juni 2008, 21:30:18
Probeer in je vraagstelling niet zo dwingend over te komen met al die uitroeptekens in je bericht. Zonder dat proberen we je ook te helpen.

Waarom begin je niet bij de basis, dus gewoon eerst html onder de knie krijgen en dan pas verder met CSS, PHP en MySQL. Daar heb je veel meer aan dan van alles een beetje leren en dan alles vlug vlug vlug doen. Heb je via google al eens gezocht op met zoekopdracht "handleiding html", "handleiding PHP" of een zoekopdracht van die strekking. Er staat over de onderwerpen die je noemt een schat aan gratis info op internet maar je moet er wel zelf naar zoeken.

Hieronder alvast wat linken die je op weg kunnen helpen:
- PHP Handleiding (http://www.php.net/manual/nl/index.php)
- PHP resource index (http://php.resourceindex.com/)
- MijnHomepage.nl - Het startpunt voor webmasters (http://www.mijnhomepage.nl/)
- Webmeesteres Workshops (http://www.webmeesteres.nl/)
- Handleidingen MySQL en PHP (http://www.nationalemediasite.nl/php.php)
Titel: Re: Tutorials?
Bericht door: Wimbwicket op 05 juni 2008, 21:44:46
haha ja weet ik, sorry, maar ik heb al tientallen tutorials gezien en allemaal ontbrak er iets :P.
Citaat van: Han op 05 juni 2008, 21:30:18
Waarom begin je niet bij de basis, dus gewoon eerst html onder de knie krijgen en dan pas verder met CSS, PHP en MySQL.
Ja dat heeft een leraar bij mij op school al gezegd, daarom heb ik html al geleerd. Misschien ken ik het nog niet helemaal tot in de puntjes, maar ik kan opzich wel alles doen. Bedankt voor je antwoord en bedankt voor je links, ik zal ze morgen ff bekijken ;D