Windows 10 update

Gestart door john, 06 december 2017, 11:03:10

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

john

Helaas of gelukkig, dat moet ik nog even afwachten, heb ik sinds vorige week ook een laptop met WIN 10 als besturingssysteem.
Met de topic tweetjes van Han heel veel wijzer geworden. Toch zit ik nog steeds met een vraag over de update procedure.
Door je WiFi met datalimiet in te stellen, voorkom je dat van alles en nog wat zo maar ongevraagd wordt gedowndload en geïnstalleerd.
Wat ik echter mis, ik kan nergens een stuksgewijze beschrijving van beschikbare updates bekijken om aan de hand hiervan te besluiten die ook te downloaden en te installeren; of kijk ik er totaal over heen?!

Han

Je voorkomt met de wifi instelling dat updates geïnstalleerd worden maar dan ook ALLE Updates. Dat wil je niet. Ik heb het losgelaten. Ik heb een goede image, gemaakt met paragon. Als het misgaat na updates dan zet ik mijn image terug en kijk wat er misging.
Tot nu heb ik 1x gehad dat er updates voor mijn netwerkkaart/wifi adapter door m'n strot geduwd werden die ervoor zorgden dat ik totaal geen internet meer had. Schijnt dat je met de pro versie van Win10 wel invloed hebt op je updates maar hoe dat zit weet ik niet. We hebben hier 1 laptop met win10 premium.

Het windows updatelijstje zoals je die kent is er niet meer in win10 premium.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Bugs

Met Windows 10 Pro kun je de updates enkele maanden uitstellen maar uiteindelijk worden ze er toch opgezet. Je kunt als gebruiker niet meer zelf bepalen bij W10 wat je op je pc wilt zetten aan updates of niet. Gewoon laten updaten John.
Zoals Han zegt is het verstandig een image te maken zoals de pc nu is (goed werkend). Mocht er iets mis gaan na een update kun je daar altijd op terugvallen. En wel regelmatig images maken, je wilt niet twee jaar teruggaan in de tijd als er iets fout gaat. ;)
Groetjes van Bugs

john

Dus toch! Wat ik nu begrijp, is dat je er totaal geen grip meer op hebt hetgeen Microsoft wenst te dumpen, tenzij je een upgraded versie hebt. Was de bedoeling om met mijn Win 8.1 laptop iemand blij te maken, maar lijkt me vooralsnog verstandig die nog even aan te houden en de komende tijd kijken hoe het allemaal loopt. Wellicht beter de WIN 10 weg te geven he he....maar ja daarvoor schaf je geen opvolger aan. Jullie beiden vanzelfsprekend heel hartelijk bedankt met de feiten van leven met WIN 10 home. Doe er maar een :slotje op!

Bugs

Zelfs al heb je de upgraded versie, je krijgt de updates tóch, alleen kun je het een paar maanden uitstellen. Daarna valt de bijl alsnog. Ik doe er een ander slotje op dan die van jou.  :locked
Groetjes van Bugs