PC-Navigator Forum

Overige categorieën => Website => Topic gestart door: Zandman op 11 juni 2002, 20:50:55

Titel: Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:50:55
Angel schreef :

hoe maak je een mooie achtergrond in paint shop pro met een achtergrond en dan daarin weer een kader zeg maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Een dubbele achtergrond zeg maar.

Angél
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:51:24
Harry schreef :

Angél

Voor welk doel wil je die achtergrond gebruiken, is het voor een plaatje of is het voor een websiteachtergrond.

Harry  
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:52:02
feao schreef :

Dan zal je met lagen moeten gaan werken Angel en dan je lagenpallet open zetten en dan gaan schuiven met de driehoekjes in de psp
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:52:30
Angel schreef :

hoi

Het is voor mijn website voor de eerste pagina. Ik heb al wel met lagen gewerkt maar dan in plaatjes dus daar moet ik mee puzzelen? Bedankt

Angél
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:52:55
karin schreef :

Hoi Angél, ik heb je ook al privé gemaild maar zet mijn antwoord toch ook even hier neer, misschien heeft dan ook iemand anders er nog wat aan.

Wat ik van jou begreep is dat je een pagina wil maken waarin een achtergrond met rand is verwerkt, zoals bij de beginpagina van de Dutch Women Ring. Ik heb dat ooit van een les bij Dizzinz geleerd maar die site is nog offline dus zal ik in het kort beschrijven hoe ik het maak.

Ik begin in PSP met een achtergrond van ongeveer 700 breed bij 200 of 300 hoog (ik maak mijn pagina´s voor 800 bij 600 pixels schermresolutie en je moet dan links en rechts nog wat plaats overhouden). Bij de DWR heb ik een witte achtergrond gebruikt en daar twee keer een rand van 10 pixels (blauw en rood) aan toegevoegd. Elke rand heb ik met Inner Bevel bewerkt zodat je een wat bol effect krijgt. Je kunt natuurlijk ook een ander effect op zo´n rand toepassen. Dan knip ik (door dubbel te klikken op het Selectie-gereedschap in de linkerwerkbalk) het plaatje in drie stukken: een bovenkant, middenstuk en onderkant en sla die als drie afzonderlijke plaatjes op. In mijn HTML zet ik dan een tabel die ook in drie stukken is verdeeld. In het eerste en laatste zet ik respectievelijk de boven- en onderkant en in het midden dan dus het middenstuk (dit hoeft trouwens maar heel smal te zijn want het wordt dan steeds herhaald). In het middenstuk kun je dan plaatjes zetten, tekst schrijven, wat je maar wilt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, anders hoor ik het wel.

Groetjes, Karin
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:53:26
Angel schreef :

hoi Karin,

Dank je voor je antwoord en ik ben erg blij met je hier kan je nog wel vaak nodig hebben hoor (hihihihihi)
Als mijn nieuwe site klaar is laat ik het wel weten hier kunnen jullie mijn gepuzzel ook bekijken (oei, oei)

Maar dank je Karin voor de moeite erg fijn.

liefs
Angél
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:53:52
Mon schreef :

Je kan ook nog op een andere manier zo'n ochtergrond maken. Ik weet ook niet precies hoe je het wilt want ik heb bevoorbeeld het ook zo gedaan als Karin uitlegt en ook nog op een andere manier. Je kun namelijk ook tabel in tabel doen dan kun je ook randen maken. Kijk anders even op mijn site de hoofdpagina is gemaakt zoals Karin zij waar ik iets over mezelf vertel is dan tabel in tabel. Als je het laatste ook wil zal ik het wel uitleggen hoe je dat moet doen. Ik hoor het wel.
Groetjes van Monique
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:54:18
Angel schreef :

hoi allemaal

Heb het al anders opgelost ik kwam er niet uit maar met filters en super blade pro heb ik nu een heel andere startpagina gemaakt. Toch heel erg bedankt

Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:54:44
Mon schreef :

Oké maar als je er niet uit komt kan je ook gerust vragen hoor dan helpen we je. er bestaan ook wel lesjes te vinden op het web hoe je dat moet doen zoals dat je met 3 tabelen boven mekaar werkt of zoals ik zij tabel in tabel en het is helemaal niet zo moeilijk als je weet hoe. Binnen kort zal mijn andere website ook online zijn en daar werk ik alleen maar met tabel in tabel dus dan zal je meer voor beelden kunnen zien.
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:55:06
Angel schreef :

Dank je Monique ik weet dat ik kan vragen maar ik werk in word en daar kun je bijna niet met tabellen werken of in ieder geval erg moeilijk ik laat het ven zo en probeer het later nog wel een keertje voor nu is het goed zo ik ben zo lang aan het puzzelen en aan het vertalen geweest dat ik er even genoeg van heb. Eventjes rust en dan zoek ik weer verder.

Angél
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:55:35
Mon schreef :

Begrijp ik hoor Angél. Als je eens wilt wil ik wel een pagina maken met tabel in tabel en als je die dan met word opend dan kan je zelf de breedte bepalen van de randen en hoef je alleen zelf de achtergronden in te voegen door het te veranderen in de code. Dat zou ik je dan ook helemaal uitleggen met plaatjes waar en zo.
je geeft maar een gil als je dat eens zou willen. Maar rust nu maar even uit.
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:55:56
Angel schreef :

Lief van je dank je donderdag krijg ik frontpage geruild met psp en daar moet het wel makkelijker in zijn heb ik begrepen en als ik hulp nodig heb dan gil ik hoor fijn dat je wilt helpen

Angél
Titel: Re:Achtergrond voor website
Bericht door: Zandman op 11 juni 2002, 20:56:29
Mon schreef :
Klopt Frontpage werkt lekker ik werk daar ook altijd mee en heb daar ook mijn website mee ontworpen. En met Psp maak ik dan de achtergronden, die ik in de tabellen invoeg. Succes ermee