wifi ontvangst in betonnen huizenblok

Gestart door Mieke, 11 april 2013, 19:32:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mieke

Wie kan mij helpen? Ik ben sinds eind maart verhuisd naar een appartement in een complex waar veel beton in verwerkt zit. Mijn wifi-aansluiting op de computer werkt sindsdien heel traag. Kan een wifiversterker helpen en wat is de beste oplossing daarvoor? Het appartement telt 2 etages. De internetaansluiting zit op de gang aan de buitenkant van het appartement. De computer staat op het moment op de 1e etage.

Han

Hier kun je van alles lezen over het versterken en repeaten van een wifi signaal:
* http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/wifi/wifi-versterker/
* http://www.zelfaansluiten.nl/computer-netwerk/wifi-signaal-versterken.html
* http://lifehacking.nl/windows/5-manieren-om-je-wifi-signaal-te-verbeteren/

Het is belangrijk dat je de antenne van je wifi-router goed richt. Heb je erg slecht signaal dan kan het
draaien van de antenne in de juiste richting al enorm schelen. Of voer deze tip uit.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Mieke

Bedankt voor de tips. Morgen komt een upc medewerker het modem installeren. Gaat anders dan bij ons vorige huis, vandaar. Zal me zeker verder informeren. Krijg van meerdere bewoners in dit appartementencomplex te horen dat een versterker nodig is.

Han

UPC kan je ook een wifi versterker verkopen. De medewerker die de installatie doet heeft de benodigde spullen vaak bij zich of geeft anders aan wat je in de winkel halen moet.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Mieke

Dank voor de ontvangen info. Voor alsnog wacht ik nog even met het kopen van een wifi repeater. UPC raadde aan een Powerline adapter te kopen. Die versterkt de signalen in de kamer waar je de adapter in het stopcontact hebt gestoken. Is volgens hem een betere oplossing omdat je hiermee dezelfde geen verlies zou hebben aan signaalsterkte, iets wat bij een repeter wel het geval zou zijn. Eerst het huis verder inrichten, dan de computers definitief installeren en zien of het toch meevalt met de ontvangststerkte. In ieder geval voor nu heel erb bedankt voor de hulp.

Han

http://nl.hardware.info/reviews/1366/powerline-adapters-vergelijkingstest
Lees even de commentaren van de gebruikers van die Powerline/PowerLAN adapters.

Goede tip van deze site:

Let op bij aankoop: Hoewel er veel merken zijn die PowerLAN-apparatuur verkopen, zijn er eigenlijk maar twee producenten van de chips die in die apparaten gebruikt worden. Dat zijn D52 en IntelIon. Bekende netwerkmerken als Netgear, Buffalo en D-Link gebruiken veelal D52, terwijl Cisco, Linksys en Motorola hun producten baseren op Intellon-chips. Het gevolg van de verschillende chips is dat apparatuur van het ene merk vaak niet samenwerkt met die van het andere merk. Kies bij de aanschaf van uw eerste powerline-apparaat daarom voor een bekend merk dat (vrijwel) zeker langer verkrijgbaar zal zijn en houd bij latere aankopen rekening met de eerste aanschaf. Het moet namelijk wel kunnen samenwerken.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Mieke

Dank voor deze tip. Goed om te weten! Had ik natuurlijk weer geen flauw idee van.