Oude hd als externe hd

Gestart door charlotte, 02 april 2006, 12:39:16

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

charlotte

Ik heb een nieuwe pc gekocht en vond het een beetje jammer om de hd uit mijn oude pc weg te gooien.  Deze hd (40GB) zat er pas een jaar in na de crash van de oude hd.
Ik heb een Sitecom case gekocht en het was inderdaad heel eenvoudig om hem er in te plaatsen. Ook het werken met deze hd geeft geen problemen.
Nu moeten jullie weten dat ik deze hd in 2 partities had onderverdeeld.
Het probleem is dat ik op de partitie waar de besturing opstaat (C:/) ook mijn favorieten op staat en deze map kan ik dus niet meer openen. Dit is zeer vervelend, want ik had nogal wat informatie verzameld, welke nu niet meer toegangkelijk is.

Zouden jullie eens kunnen nadenken over hoe dit probleem is op te lossen?

Alvast bedankt voor jullie hulp :tnx
S.

Han

Ik heb datzelfde probleem aan de hand gehad, maar met een laptop-HD die ik wilde gaan gebruiken voor data-transport. Daar stonden ook twee partities op waarvan de c-partietie verdwenen leek. Ik heb het destijds nagevraagd op tweakers.net. Daar vertelde men mij dat je een harddisk die op een dergelijke manier aangesloten hebt (was bij mij via usb) niet kan partitioneren. Ik heb de harddisk dus even teruggehangen in het systeem en heb alle data op de c-partitie gezet. Daarna de d-partitie gewist. Toen ik de HD-case daarna inplugde kon ik wel alle data zien.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

charlotte

 :goed Bedankt voor de informatie Han, maar dat is niet helemaal het probleem. Het probleem is dat de gewraakte schijf in 2 partities is opgedeeld de C partitie is in NTFS en de D partitie is in FAT32. Zelf heb ik het vermoeden dat daar het probleem in zit, maar zeker ben ik daar niet van.
Ik kan wel in alle twee de partities kijken en mappen openen, op een paar na en deze bevinden zich, als submappen onder Mijn documenten. Mogelijk ben ik de vorige keer niet helemaal volledig geweest.
Ik hoop dat je hier een oplossing voor kunt vinden.

Stef

Han

Kijken of ik je nu begrijp. Je kunt de partities wel zien maar je hebt geen rechten om de map "documents and settings" te openen?

Hoe staat je windows nu geinstalleerd. Op een FAT32 partitie of op NTFS?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

charlotte

Ja dat is het exact. Ik kan alles wel zien, maar ik heb geen toegang "rechten". Kan je hier iets mee?

charlotte

Sorry, vergeten! Mijn nieuwe pc is NTFS geconfigureerd, maar de oude pc (HD) was op 2 verschillende manieren geconfigureerd.
Het 1e (C) gedeelte, waar de besturing (windowsXP) op staat, is NTFS geconfigureerd en het 2e (D) gedeelte is FAT32 geconfigureerd.

Han

Okee dan...., even vanuit m'n hoofd want ik heb hier zelf geen ntfs-systeem. Het is de bedoeling dat de huidige administrator de rechten om die map te mogen openen overneemt. Die rechten staan nu nog verkeerd zodat je geen toegang hebt.
Zorg dat je ingelogd bent als administrator en selecteer dan de map "Documents and settings" in je verkenner.
Klik er met de rechtermuisknop op en kies "eigenschappen". Je moet daar een tabblad zien wat beveiliging o.i.d. heet. Via dat tabblad kan je als administrator van het systeem de rechten op die map overnemen en zou je er weer in moeten kunnen. Zorg er wel voor dat systeembestanden zichtbaar zijn, anders kan je erin maar zie je nog maar weinig.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

charlotte

Hallo Han, ja het wordt een beetje hoofdbreken, want alles heb ik gedaan en geprobeerd, zoals je steeds heb aangegeven.
tekens weer krijg ik de mededeling;
"Fout bij kopieren van bestand of map"
"kan Intlname niet kopieren"
"De toegang is geweigerd. Controleer of schijf vol of in gebruik"
Het lijkt mij een ingewikkeld geval, maar allicht heb je ook daar een antwoord op. Dat ik toch maar, anders heb ik heel veel na te speuren in de komende 2 weken
Ik hoop dat het je lukt om een oplossing voor mij te vinden.
Groeten, Charlotte

Han

Andere optie is er niet. Je moet op de een of andere manier de rechten overnemen.
De rechten moeten van de oude gebruiker overgezet worden op de nieuwe gebruiker.

Lees dit ook even.

Edit Bugs: Het is inmiddels 30 april 2006.
Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd is opgelost.
Dit topic gaat dicht. Op verzoek van de topicstarter kan het door een teamlid weer geopend worden.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!