Auteur Topic: Microsoft en de ondersteuning voor Windows XP  (gelezen 19320 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Josette

 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 10,068
 • Geslacht: Vrouw
 • Windows 7 + Windows 10
  • Uize Maxx
Re: Microsoft en ondersteuning voor XP Home
« Reactie #20 Gepost op: 27 januari 2007, 14:22:16 »
Geen ideé hoe het hier zit, ga dat toch eens vragen als
ik Roel te spreken krijg! :D
Wie geen fouten maakt, maakt gewoonlijk niets! Groetjes van Josette

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,227
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Microsoft en ondersteuning voor WinXP Pro
« Reactie #21 Gepost op: 05 april 2008, 12:21:15 »
Bron: www.telegraaf.nl

Windows XP langer in de verkoop
MIAMI -  Microsoft houdt het besturingssysteem Windows XP langer dan gepland op de markt. Producenten en gebruikers van wat Microsoft 'uiterst goedkope PC's' noemt, kunnen het systeem nog tot 2010 installeren. Dat heeft de Amerikaanse softwaregigant donderdagavond laten weten.
 
Er zijn veel handtekeningen binnengekomen om Microsoft te bewegen om Windows XP langer aan te blijven bieden op nieuwe computers.

Oorspronkelijk zou Windows XP vanaf juli dit jaar niet meer verkrijgbaar zijn. Dat was al een verlenging van de deadline die Microsoft eerder op januari 2008 had gesteld. De opvolger van Windows XP, Vista, is al ruim een jaar op de markt. Microsoft wil graag dat iedereen op dat besturingssysteem overstapt, maar consumentenorganisaties zijn vaak niet te spreken over Vista.

Volgens waarnemers wil Microsoft met het langer in de verkoop houden van Windows XP voorkomen dat concurrent Linux er met de markt voor lichte computers vandoor gaat. Veel goedkope pc's en kleine laptops hebben te weinig geheugen om het zware Vista te draaien. De Taiwanese computerfabrikant Asus installeert bijvoorbeeld op zijn budget-laptop Eee PC standaard Linux.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,227
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Microsoft en ondersteuning voor WinXP Pro
« Reactie #22 Gepost op: 01 juli 2008, 01:06:11 »
Bron: Webwereld

Windows XP na zeven jaar niet meer te koopMaandag 30 juni 2008
Vandaag is de laatste dag dat Windows XP normaal in de winkel te koop is. Microsoft hoopt dat nu iedereen massaal aan Vista gaat.

Helemaal verdwijnen zal XP nog niet. Het OS blijft beschikbaar voor kleine laptops en goedkope PC's, waar Windows Vista nog te zwaar voor is. Voor die systemen blijft XP beschikbaar tot 30 juni 2010, of tot een jaar na het uitkomen van de volgende versie van het os, getiteld Windows 7. Aangezien dat besturingssysteem waarschijnlijk uitkomt in januari 2010, is de kans groot dat XP voor deze systemen nog tot 2011 beschikbaar blijft. Maar alleen als het voorgeïnstalleerd is. De losse verkoop stopt echt.

Deze verkoopstop is tegen het zere been van veel Windows XP-liefhebbers. Infoworld zette de afgelopen weken een actie op om Windows XP te behouden. De IT-site haalde 210.161 handtekeningen op om XP te 'redden'. De site zegt dat gebruikers niet gedwongen willen worden over te stappen naar Windows Vista, waarmee het ondertussen nog steeds niet goed gaat.

Microsoft erkent dat Windows XP nog steeds veel fans heeft. Maar het bereidt de gebruikers voor om afscheid te nemen van het besturingssysteem. "We love that you love Windows XP," staat er op de site die XP-gebruikers moet helpen met hun liefdesverdriet. Maar Microsoft wil graag dat de fans nu gaan houden van Windows Vista: "Onze toewijding aan innovatie betekent nou eenmaal dat we soms moeilijke beslissingen moeten nemen. Dit is er een van."

Omwegen
Zodra er een nieuwe PC wordt aangeschaft, kan er soms nog XP worden verkregen. Zo bieden HP, Dell en Lenovo allemaal opties aan om op een nieuwe laptop XP te blijven houden. Elk bedrijf heeft zijn eigen policy rondom de verkoop van het os uit 2001.

Ondersteuning voor Windows XP blijft nog bestaan tot 8 April 2014. Tot die tijd zullen er cruciale updates uitkomen die bijvoorbeeld eventuele veiligheidslekken dichten. Vreemd genoeg is daarmee de datum voor ondersteuning van Windows XP Home langer dan die van Windows Vista Ultimate.   

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,227
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Microsoft rekt criteria voor XP op pc verder op
« Reactie #23 Gepost op: 03 juli 2008, 15:43:55 »
Bron: www.webwereld.nl

Microsoft rekt criteria voor XP op pc verder op - Donderdag 3 juli 2008
Microsoft heeft wederom de voorwaarden versoepeld die worden gesteld aan hardware om in aanmerking te komen voor een installatie van Windows XP.

30 juni was de laatste dag waarop Windows XP voor iedere consument te koop was. In principe is nu alleen nog Windows Vista te koop, maar omdat de systeemeisen erg hoog zijn, maakt het softwarebedrijf een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld voor goedkope laptops en pc's. Deze ULCPC's mogen nog wel geleverd worden met Windows XP, maar daarbij stelde Microsoft beperkingen aan de hardware.

Versoepeld
Deze voorwaarden heeft Microsoft nu nog verder versoepeld. Zo mogen pc's nu maximaal een scherm hebben van 14,1 inch en een harde schijf van 160 GB om in aanmerking te komen voor XP, waar deze limiet voorheen gesteld was op 10,2 inch en 80 GB. De eis op het gebied van prestaties is hetzelfde gebleven, een XP-computer mag niet meer hebben dan 1 core CPU, die niet sneller draait dan 1 GHz, en een maximum van 1 GB aan werkgeheugen.

Basisbehoeften
Microsoft heeft de uitzonderingen voor ULPC's destijds ingesteld omdat het hierbij gaat om een nieuw soort systemen dat in opkomst is. Het gaat daarbij om systemen die minder goede prestaties kunnen leveren dan pc's die op dit moment als de standaard worden gezien, maar er hoeft dan ook minder voor te worden betaald.

Een ULCPC kost tussen de 250 en 500 dollar. Voorbeelden zijn de Asus Eee PC en de MSI Wind. Deze computers zijn ontworpen om te kunnen voldoen aan basisbehoeften zoals surfen op internet en het versturen van e-mail. Intensievere taken zoals videobewerking zijn op deze machines niet mogelijk.

Markten scheiden
In tegenstelling tot wat wordt gedacht, is het belangrijkste doel van de eisen die Microsoft stelt, niet dat consumenten gedwongen worden om over te stappen op Windows Vista. Het bedrijf wil voorkomen dat ULCPC's zo krachtig worden, dat ze de mainstream pc-markt kunnen betreden, twee markten die zowel Microsoft als de computerindustrie strikt gescheiden wil houden. Microsoft zelf heeft geen commentaar gegeven op de wijziging en laat alleen weten dat het niet in het openbaar spreekt over afspraken die het maakt met hardwarefabrikanten.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!