WinXP en het alfabet

Gestart door pank, 15 mei 2005, 19:18:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

pank

Als je in Windows XP een harde schijf, cd station of andere in je computer hebt zitten krijgen deze allemaal een letter van het alfabet.
Vraag s kent hier iemand een programma waardoor je meer dan 26 stations kan gebruiken door ofwel een cijfer (of iets dergelijks) toe te voegen ofwel door een station (bv cd station) tijdelijk te ontkoppelen zodat je een tijdelijk een letter vrij hebt voor een ander station?

In linux kan je zonder probleem meer dan 26 stations hebben maar windows moet weer moeilijk doen...

Alvast bedankt,
PANK

Han

Als je vind dat Windows wéér moeilijk doet, waarom draai je het dan  :kweetniet
WinXP heeft nou eenmaal (net als alle andere windows-versie) deze drive-letter beperking. Dat is altijd al zo geweest. Zo zal Linux ook wel wat onhebbelijkheden hebben.
In Windows zijn A + B zijn gereserveerd voor diskdrives. Die drive-letters kan je nooit voor iets anders gebruiken. Dan hou je dus 24 drive-letters over. Harddisks / partities /dvd stations en cd rom stations krijgen een vaste driveletter. In een thuissituatie moet je flink je best doen om 24 driveletters in gebruik te hebben.

Wat je wel kunt doen als je door je driveletters heen bent, is 'n onbeperkt aantal netwerklokaties aanmaken.
- klik in je verkenner in de menubalk op "Extra"
- Klik op "Netwerkverbinding maken"
- Klik dan in dat venster op de regel "Meld u aan voor online opslag......."
Er wordt dan een wizard gestart. In die wizard kun je een netwerklokatie opgeven waarnaar jij wilt verwijzen. Dat kan een ftp adres zijn maar ook een gedeelde map of cd-rom drive op een andere computer in het netwerk. Het pad wat je intikt naar je gedeelde map op een andere PC in het netwerk gaat zo : \\computernaam\sharenaam
Na het aanmaken ervan heb je geen driveletter maar kan je via "Netwerk" naar je netwerklokatie toe.


Het is inmiddels 19 juni 2005. Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd allang opgelost is, anders was de topicstarter er wel op teruggekomen. Dit topic gaat dicht. De topicstarter kan het topic zo nodig laten heropenen middels een PM aan een van de teamleden.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!