Microsofts OneCare in juni van start

Gestart door Han, 09 februari 2006, 01:12:17

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

bron : www.tweakers.net / Microsoft

Microsofts OneCare in juni van start, kosten $50 per jaar

Microsoft heeft aangekondigd dat zijn online servicestation Windows OneCare in juni van start zal gaan, tegen een jaarlijks abonnementstarief van 49,95 dollar. De dienst maakt deel uit van het nieuwe 'Live'-platform waarmee Microsoft meer de dienstverleningskant opzoekt. De OneCare-dienst is bedoeld als 'one-stop'-dienstverlening, om gebruikers te helpen hun systemen vrij te houden van spyware, virussen en ander ongedierte. Daarnaast moet de dienst helpen de computers van de abonnees in optima forma te houden en wordt support gegeven voor bepaalde programmatuur. Tevens worden gebruikers in staat gesteld backups te maken van belangrijke bestanden. Microsoft zegt nog bezig zijn features toe te voegen, op basis van feedback van bètatesters. De - voor de concurrentie - meest in het oog springende feature is echter de beloofde bescherming tegen malware.

Microsoft stelt dat zijn komende product zich richt op gebruikers die helemaal geen of geen recente virusbescherming hebben, wat circa zeventig procent van computergebruikers zou zijn. Op die grond stelt het bedrijf dat er geen sprake is van het afpakken van de gebruikers van andere producten zoals die van Symantec of McAfee. 'Er is ruimte zat, voor iedereen', aldus Ryan Hamlin, de baas van Microsofts Technology Care and Safety Group, die eraan toevoegt dat er momenteel circa 200 duizend bètatesters met de software in de weer zijn. Onder meer Windows Defender zal onderdeel van de dienst uitmaken; dat pakket zal dan ook niet standaard in Windows Vista opgenomen worden.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Bron : www.webwereld.nl

Microsoft voegt antispyware toe aan OneCare, Zaterdag 11-03-2006
Microsoft heeft zijn antivirus- en firewallsoftware, Windows Live OneCare, uitgebreid met antispywarefunctionaliteit. Bètatesters ontvangen één dezer dagen een update.
De antispywarefunctionaliteit werd op verzoek van bètatesters toegevoegd, aldus ontwikkelaar Yoav Schwartz op het Windows Live OneCare Team-blog. "Het was een veelgehoord verzoek. Daar hebben we gehoor aan gegeven."

Volgens Schwartz zijn de toegevoegde mogelijkheden direct afkomstig uit Windows Defender [de gratis antispywaresoftware van Microsoft, red.]. "We gaan de functionaliteit nog verder integreren zodra Windows Defender door de bètafase heen is", belooft Schwartz.

Naamsverandering
Microsoft heeft de komst van de update gelijk aangegrepen om de oorspronkelijke naam - Windows OneCare Live - naar Windows Live OneCare te veranderen. "We hopen dat deze naam beter aansluit bij die van andere Live-diensten, zoals Windows Live Mail-bèta, Windows Live Messenger-bèta en Windows Live Local-bèta", zegt Schwartz.

Naast de naamveranderingen zijn er ook nog een paar kleine veranderingen doorgevoerd. Welke dat precies zijn, is niet duidelijk.

De definitieve versie van Windows Live OneCare moet nog voor de zomer verschijnen. De abonnementsdienst gaat ongeveer 50 dollar (42 euro) per jaar kosten. Bètatesters betalen het eerste jaar 20 dollar, aldus Schwartz
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Microsoft begint verkoop beveiligingssoftware - Woe 31 mei 2006

Een dag eerder dan verwacht is Microsoft gestart met het aanbieden van zijn beveiligingssoftware OneCare.

Vanaf woensdag is de software in het Engels te downloaden. Vanaf donderdag zal het ook in Amerikaanse winkels te koop zijn. Volgens Samantha McManus van Microsoft duurt het nog zeker tot begin volgend jaar voordat de software op cd's in andere talen naar landen buiten de VS wordt verscheept.

OneCare bestaat uit een firewall, antivirus- en backupsoftware en het antispywareprogramma Windows Defender (bèta 2). Afgelopen weekeinde werd al duidelijk dat OneCare deze week geïntroduceerd zou worden. In november kwam de testversie al uit.

De software is tegen betaling te downloaden via windowsonecare.com. Een abonnement op de software kost $49,95 per jaar en geeft de gebruiker recht om de software op maximaal drie pc's te installeren. 

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!