Rambooster

Gestart door Helen, 06 januari 2003, 14:22:25

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Helen

Kan iemand me wat meer vertellen over het programma Rambooster? Is het zomaar te installeren en wat zijn jullie eventuele ervaringen met dit progje?
NON BLATERARE, SED POLIRE!

Han

Ik ken RamBooster niet. Ken wel het programma RamIdle. Dat doet eigenlijk precies hetzelfde.
Als je werkt met programma's dan wordt daarvoor je RAM gebruikt. Na het afsluiten van zo'n programma zou dat gebruikte RAM weer vrijgegeven moeten worden, zodat je er weer wat anders mee kan doen. Helaas doen niet alle programma's dat zo netjes. Dan blijft er dus RAM bezet, wat eigenlijk vrijgegeven had moeten worden. Proggies als RamBooster en RamIdle zorgen ervoor dat dat geheugen weer vrij komt. Je kunt zelfs instellen dat je altijd een minimaal aantal MB's zowiezo vrij wilt houden.
Ik heb RamIdle altijd gedraaid op mijn oude laptoppie omdat die maar 92Mb geheugen had en van zichzelf al traag was. Alle beetjes helpen dan immers.  ;)
Je moet zo'n programma wel goed instellen anders heeft het geen nut. Uitproberen kan je gewoon doen. Het beschadigd niks. Vind je het toch niks, dan gooi je het er gewoon weer vanaf  :)

Ik heb voor Rambooster ff bij Google gezocht met zoekopdracht rambooster uitleg en toen kwam onderstaande info als zoekresultaat van deze site


Tip 1: Rambooster, gratis en je kunt niet zonder.

Tijdens het werken op je computer loopt het werkgeheugen al heel snel vol, zodat de programma's steeds trager werken.
De meeste computers koop je tegenwoordig met 64MB RAM.
Na het opstarten zijn hiervan bij mij al 42MB door o.a. Windows98 vol geraakt. Kun je nagaan wat een trage komputer je krijgt, als je maar 32MB RAM hebt. Downloadt het programma Rambooster van een aardige Fin, Jali Pajula, op http://www.sci.fi/~borg/rambooster/index.htm
Dit programma is gratis en houdt je werkgeheugen zo leeg mogelijk. (Het is zelfs soms nodig bij een werkgeheugen van 128MB.)
Het zorgt ervoor dat je computer vlot blijft draaien. Het programma is heel klein gehouden om je komputer zo min mogelijk te belasten. De enige tegenprestatie die Jali van je vraagt is een briefkaart van je woonplaats. Z'n adres staat in de Help van Rambooster.

N.B. Zorg er wel voor, dat je in "Edit" en dan "Preferences" het programma precies vertelt wat jij wilt : dit is het hart van Rambooster, hier geef je aan HOE Rambooster op de achtergrond je RAM in de gaten moet houden.
De handleiding hierbij is "Help - FAQ and Help - Contents - Help for Options". De schuifmeter bij "Memory control" is er alleen om à la minuut geheugen vrij te maken.


Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Helen

Ik heb het erop gezet en mijn programma's gaan weer als een speer! Ik heb natuurlijk een oudere pc en voor mij is het ideaal :)
NON BLATERARE, SED POLIRE!

Han

Da's mooi, houden zo  ;)

Ik zet het topic op "OK"  :)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!