Microsoft geeft software voor thuisgebruik weg op internet

Gestart door Han, 14 juli 2009, 02:52:39

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron: www.fok.nl

Microsoft geeft software weg op internet - 13-07-2009 @ 23:12
Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft gaat zijn kantoorsoftware Office ook via internet aanbieden. Consumenten kunnen daar dan gratis van gebruik maken. Bedrijven moeten nog wel betalen.

Dat liet het bedrijf vandaag weten op een eigen softwareconferentie in New Orleans. Met de stap verhevigt Microsoft de strijd met Google om dominantie op het internet. Google biedt al via internet kantoorsoftware aan. Bij Microsoft gaat het om een tekstverwerker, een spreadsheet-programma en software voor presentaties en notities.

Het nieuwe softwarepakket komt in de eerste helft van volgend jaar op de markt, tegelijkertijd met de introductie van Office 2010.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Webversie Office niet voor Chrome en Opera
Gepubliceerd: Dinsdag 11 augustus 2009 op www.webwereld.nl
Auteur: Ernst-Jan Hamel


De online versie van Office 2010 wordt niet ondersteund in Chrome en Opera. Maar gebruikers van die browsers worden niet geblokkeerd.

Gallery
Microsoft biedt wel officiële ondersteuning voor Internet Explorer 7 en 8, Firefox 3.5 en Safari 4 op de Mac. Safari op Windows wordt niet genoemd. Een technische preview van de Office Web Apps, de online uitvoering van Office 2010, komt deze maand.

In een blogpost schrijft Microsoft dat het niet alle browsers kan ondersteunen, maar dat gebruikers van andere browsers niet geblokkeerd worden. Gareth Howell, program manager van Office Web Apps, schrijft dat Microsoft wellicht andere browsers gaat ondersteunen na de release van Office 2010. Hij reageert daar,ee op een comment van een teleurgestelde Opera-gebruiker.

Google Docs
Ook Google Docs werkt niet in alle browsers. IE6 op Vista en Safari 3 op Windows werken bijvoorbeeld niet met die online kantoorsoftware. Safari 4 wordt geheel niet genoemd.
Ook legt Microsoft uit dat Office Web Apps niet in alle browsers foutloos draait. "We proberen de ervaring hetzelfde te maken in de browsers die we ondersteunen, maar soms is dat niet mogelijk." Een voorbeeld hiervan is de kopieerknop in de toolbar. Volgens Microsoft werkt deze optie niet in Firefox en krijgen gebruikers dan deze foutmelding:

"Your browser does not allow access to the clipboard. Use the keyboard shortcut for cut, copy and paste instead"

Beter met Silverlight
Ook zegt Microsoft dat Office Web Apps beter zal werken met Silverlight. "Het zal goed werken zonder, maar met Silverlight zal het nóg beter werken." Daarom zal Microsoft bij het gebruik van Office Web Apps gebruikers zo nu en dan vragen om Silverlight te installeren.
Ondanks de ontbrekende ondersteuning voor onder meer Chrome en Opera moedigt Microsoft gebruikers toch aan om ook niet ondersteunde browsers te testen. "Het is ons doel om Web Apps breed inzetbaar te maken en het bereik ervan te vergroten."


* Foto's van de Technical Preview Office 2010
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!