[info]Virusscanner in Windows XP SP2

Gestart door Martijn, 25 februari 2004, 14:35:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Martijn

Microsoft heeft plannen om een virusscanner te integreren in Windows XP. Doel is natuurlijk om schade door digitale bandieten in toekomst te verhinderen. De betaversie van Service Pack 2 voor Windows XP bevat al de benodigde technologie voor deze integratie. Service Pack 2 wordt deze zomer verwacht.

Na de installatie van Service Pack 2 krijgt de gebruiker een overzicht van alle actieve en niet-actieve beveiligingsfuncties. In hetzelfde venster kan hij zelf bepalen welke beveiligingsfuncties geactiveerd dienen te zijn. Op die manier wil Microsoft het ook voor de minder ervaren gebruiker van Windows XP eenvoudig maken om zijn systeem te beveiligen.

In de betaversie van Service Pack 2 is de antivirussoftware nog niet echt betrouwbaar. Vooral in combinatie met gelijksoortige programma's van Symantec en McAfee zijn nogal wat compatibiliteitsproblemen geconstateerd. Volgens Microsoft zullen deze problemen bij de officiële release van Service Pack 2 verholpen zijn.

Volgens productmanager Tony Goodhew moet de integratie van een virusscanner in Windows XP niet worden gezien als een oorlogsverklaring aan andere leveranciers van dergelijke software. Voor Microsoft staat de veiligheid van haar gebruikers voorop. Door het integreren van de virusscanner kunnen ook gebruikers die hun antivirussoftware niet regelmatig bijwerken beschermd worden.

Wie de afgelopen jaren alle commotie rondom door Microsoft in Windows geïntegreerde software heeft gevolgd voelt al dan deze nieuwe stap van Microsoft wel eens voer kon zijn voor een nieuwe rechtszaak. Symantec, McAfee, Kaspersky en andere leveranciers van antivirussoftware zullen niet echt blij zijn met deze stap van Microsoft.

bron: www.breekpunt.nl
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest

Han

Laten Microsoft zich maar concentreren op de bugs in Windows zelf en laat ze het hele virusscan gebeuren maar overlaten aan de softwarebedrijven die daarin gespecialiseerd zijn.
Dit is typisch weer Miscrosoft. Er is veel virusmail dus we stoppen een virusscanner in Windows........
Ik ben trouwens benieuwd wat de rechter daarover te zeggen heeft. Als MS een virusscanner in Windows stopt dan rangeren ze andere softwarebedrijven die daar al jaren een markt aan hebben uit. Ik denk niet dat dat zomaar zonder slag of stoot zal gebeuren.

Ik zit niet te wachten op een halfbakken scanner van MS die mijn Norton Antivirus belemmert in zijn werk!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Martijn

Beter had ik het niet samen kunnen vatten  :-[
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest