Auteur Topic: Logo bij opstarten verder niks...  (gelezen 777 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edelhert

  • Starter
  • *
  • Berichten: 2
Logo bij opstarten verder niks...
« Gepost op: 16 april 2016, 10:16:23 »
Hoi Han,

Een vraagje, onze compter (Acer)met besturingssysteem windows 8 heeft problemen bij het opstarten. Ons beeldscherm is kapot gegaan en wij hebben nu een nieuw beeldscherm aangesloten. Bij het nieuwe beeldscherm is het logo bij het opstarten te zien en daarna wordt het beeld eerst wat grijs en daarna blauw. Wij hebben al geprobeerd de computer aan de praat te krijgen door middel van shift + F8. Aangezien dat ons hele gezin geen computer techneuten zijn hebben wij dus geen idee wat hiervan de oorzaak kan zijn. Wel hebben we gelezen dat dit vaker voor komt bij computers met windows 8 en onze vraag luidt wat kunnen wij hieraan doen??

Groetjes Fam Tijssen

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,935
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Logo bij opstarten verder niks...
« Reactie #1 Gepost op: 16 april 2016, 10:37:11 »
Welkom op PCN.

Windows 8.1 heeft van zichzelf een heel regiment aan zelfhulp bij bootproblemen, dus ik verwacht een hardwareprobleem

* Weet je zeker dat de videokaart / driversoftware niet het probleem is, in plaats van de monitor?
   - Wat gebeurde er qua beeld waaruit jullie concludeerden dat de monitor stuk was?
   - Sluit het nieuwe beeldscherm even aan op een werkende computer. Kijk of hij daar wel functioneert. Dan weten we in ieder geval waar het probleem ligt.

* Hij zou minstens in veilige modus moeten kunnen opstarten. In veilige modus start je PC zonder de ge´nstalleerde videokaartdriver te gebruiken.
   Daarmee sluit je uit dat het niet doorstarten een videokaart driverprobleem is.

* Welk type Acer hebben jullie exact? Met die info kun je zoeken in de Acer help database
 
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Edelhert

  • Starter
  • *
  • Berichten: 2
Re: Logo bij opstarten verder niks...
« Reactie #2 Gepost op: 16 april 2016, 19:27:15 »
Hey,

Dank je wel voor de informatie. We gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag!
We hopen dat alles lukt, zo nee hoor je waarschijnlijk nog van ons.

Groetjes Fam Tijssen.