13 december 2017, 08:29:35

Auteur Topic: php pagina met poll werkt niet  (gelezen 4717 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Michele

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 131
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat ben ik blij dat ik PCN-lid ben
    • Michele's Website
php pagina met poll werkt niet
« Gepost op: 24 februari 2011, 18:59:17 »
Hallo allemaal,

Ik heb een probleempje met de instellingen van een site bij de provider webreus.
Ik geef dreamweaver lessen, maar elke provider werkt anders met php

Nu heb ik een simpele poll in de lessen zitten en bij 1 van de leden werkt het niet.
De poll staat hier http://www.armadaleswesties.nl/les28/poll.php
Je kan op stemmen drukken wat je wilt, maar hij gaat niet verder naar de uitslagen pagina

Nu moest ik eerst een .htaccess bestand aanmaken en dat hebben we gedaan en geupload
Daarna moest ik een php.ini bestand aanmaken en uploaden en dat hebben we ook gedaan
De poll blijft het niet doen en ik snap het niet waarom niet

Kan iemand mij helpen? Is er iemand bekend met dit probleem?
Groetjes Michele
Het leven is hard en ik ben een watje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 24 februari 2011, 21:09:58 »
Tja geen idee. met de info die je geeft kunnen we eigenlijk niets.

- Waar heb je dat php poll script vandaan?
- Je hostprovider draait PHP versie 5. Is dit script daarvoor geschikt? Krijgt alleen die ene geen uitslag?
- Bij 1 user werkt het niet en bij alle andere wel?
- Wat moest je in de .htaccess bestand zetten?
- Wat staat er in dat php.ini bestand?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Michele

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 131
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat ben ik blij dat ik PCN-lid ben
    • Michele's Website
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 24 februari 2011, 21:59:21 »
Hoi Han

Ik heb geen idee waar ik die php vandaan heb, maar hier is de code ervan

<?
$aantalDecimalen=1;
$totaal=0;

function getStand($nr) {
    global $totaal, $st, $aantalDecimalen;
if ( $totaal == "" ){
return 0;
}
    $procent=$st[$nr]/$totaal*100;
    for ($i=0;$i<$aantalDecimalen;$i++) {
      $procent *= 10;
    }
    $procent=(int)($procent+0.5);
    for ($i=0;$i<$aantalDecimalen;$i++) {
      $procent /= 10;
    }
return $procent;
}

function reedsGestemd() {
$log=fopen("log.txt","r");
while ( !feof($log) ) {
$ips[]=trim(fgets($log,20));
}
fclose($log);
if ( in_array(getenv("REMOTE_ADDR"),$ips) ){
return true;
} else {
return false;
}
}
?>
<HTML>
  <HEAD>
    <TITLE>Poll</TITLE>
  </HEAD>

  <BODY class="bged">

    <?
    if ( $stand==1 ){
      $bestand=fopen("stand.txt","r");
      for ( $i=0;$i>=0;$i++ ) {
        $dummy=trim(fgets($bestand,10));
        if ( feof($bestand) ){
          break;
        }
        $totaal+=($st[$i]=($dummy==""?0:$dummy));
      }
      fclose($bestand);

      if ( $submit=="Stem" && ($meerdere_stemmen==1 || !reedsGestemd())){
        $st[$poll]=($st[$poll]!=""?$st[$poll]+1:1);
        $totaal++;
        $bestand=fopen("stand.txt","w");
        $dummy=array_keys($st);
        rsort($dummy);
        for ( $i=0;$i<=$dummy[0];$i++ ) {
          fputs($bestand,$st[$i]."\n");
        }
        fclose($bestand);

        $log=fopen("log.txt","a");
        fputs($log,getenv("REMOTE_ADDR")."\n");
        fclose($log);
      }

    ?>
    <P>De stand van de poll is als volgt:</P>
    <P><TABLE border="0" style="border-width: 0;">
      <TR><TD>Optie 1:</TD><TD align="right"><? echo getStand(0); ?> %</TD><TD><IMG src="stand.gif" height="14" width="<? echo getStand(0); ?>"></TD></TR>
      <TR><TD>Optie 2:</TD><TD align="right"><? echo getStand(1); ?> %</TD><TD><IMG src="stand.gif" height="14" width="<? echo getStand(1); ?>"></TD></TR>
      <TR><TD>Optie 3:</TD><TD align="right"><? echo getStand(2); ?> %</TD><TD><IMG src="stand.gif" height="14" width="<? echo getStand(2); ?>"></TD></TR>
    </TABLE></P>
    <P>Aantal stemmen: <? echo $totaal; ?></P>
    <?
      } else {
    ?>
    <P>Geef je mening over het volgende.</P>
    <P><FORM action="poll.php" method="GET">
    <INPUT type="hidden" name="stand" value="1">
    <INPUT type="radio" name="poll" value="0" checked="true">Optie 1;<BR>
    <INPUT type="radio" name="poll" value="1">Optie 2;<BR>
    <INPUT type="radio" name="poll" value="2">Optie 3;<BR>
    <P><INPUT type="submit" name="submit" value="Stem"><FONT size="-1"> (1x klikken)</FONT>
    </FORM></P>
    <P><FONT size="-1"><A href="poll.php?stand=1">Bekijk tussenstand</A></P>
    <? } ?>
  </BODY>
</HTML>

Ik zelf heb de poll op mijn eigen site staan (provider is trans-it) als voorbeeld van de les en die doet het gewoon
http://dw1.michelescreations.net/les28/poll.php

dit staat in de .htacces
php_flag register_globals On

dit staat in de php.ini
AddHandler x-httpd-php5 .php
safe_mode = on
register_globals = On
Groetjes Michele
Het leven is hard en ik ben een watje

Offline Bugs

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 14,034
  • Geslacht: Man
  • Favor the road, traveled by few
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 24 februari 2011, 23:22:26 »
Als die poll bij jou werkt en ook bij anderen behalve die ene user dan denk ik toch dat je het probleem moet zoeken bij die ene user, Michelle. je weet dus ook niet welke versie die php heeft?
Groetjes van Bugs

Offline Michele

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 131
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat ben ik blij dat ik PCN-lid ben
    • Michele's Website
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 01 maart 2011, 17:00:35 »
Hoi Bugs,

Sorry dat ik nog niet gereageerd heb, ben een beetje erg druk geweest
Ik zit nu te wachten op een telefoontje van de dierenarts of ik mijn hond op kan halen. Er zat een bultje bij haar oor die verwijderd moest worden.

Ik heb even snel gekeken op de website van webreus, maar kan niets vinden https://go.webreus.nl/3293/101
Misschien kijk ik niet goed hoor... maar dat komt omdat ik te snel wil en niet wil dat je denkt dat ik jullie vergeet en mijn vraag natuurlijk ;-)
Groetjes Michele
Het leven is hard en ik ben een watje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 01 maart 2011, 17:47:06 »
Webreus draait op alle paketten met PHP versie 5.
Het gaat erom of het script wat je gebruikt daar ook geschikt voor is.

Is bij die ene gebruiker waar het niet werkt iets speciaals. Misschien een onbekende browser of zo?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Michele

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 131
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat ben ik blij dat ik PCN-lid ben
    • Michele's Website
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 02 maart 2011, 21:22:05 »
Hoi Han,

Ik begrijp het niet helemaal... een onbekende browser? Dan zou hij het dus bij mij wel moeten laten zien want ik werk in explorer
Groetjes Michele
Het leven is hard en ik ben een watje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 03 maart 2011, 12:42:41 »
Nu heb ik een simpele poll in de lessen zitten en bij 1 van de leden werkt het niet.

Jij schrijft dat de poll bij één user niet werkt en (conclusie) bij de dus anderen wel. Dan zou het probleem van het niet werken van die pagina dus bij die user liggen en niet bij het php-script of de werking ervan. Daarom vraag ik of die ene user misschien een andere dan de doorgaande browsers heeft. Die browser verwerkt namelijk de clientkant van het script.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 03 maart 2011, 12:48:03 »
Als het om één poll gaat dan kun je ook een van de tig "online poll's" gebruiken.
Dan hoef je zelf niet met scripten aan de gang.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Michele

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 131
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat ben ik blij dat ik PCN-lid ben
    • Michele's Website
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 07 maart 2011, 16:49:44 »
Hoi Han,

Ik ga dat zeker nakijken. Dank je wel voor de link.
Deze thread mag dicht hoor!!

Bedankt voor het meedenken :goed
Groetjes Michele
Het leven is hard en ik ben een watje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: php pagina met poll werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 07 maart 2011, 16:56:47 »
Okido, gaat ie :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!