13 december 2017, 08:33:18

Auteur Topic: javascript plaatsen  (gelezen 5184 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
javascript plaatsen
« Gepost op: 17 september 2010, 10:51:31 »
Hallo.
Ik heb een script waarvan ik niet begrijpt hoe te plaatsen het gaat om volgende script.

(http://www.leejoo.nl/java/imageeffects/fotobox/fotobox.htm)

Er staat geschreven plak dit gedeelte tussen de (<head> tags) dat snap ik dus.
Plak dit tussen de <body> tags (<body onload="right()">) dit snap ik ook.
Plak dit als onloader ipv de 1e <body> tag ) en dat snap ik dus niet.

Ik moet dus 2 x code tussen de <body> tag plakken,de afbeelding verschijnt dan wel maar werk verder niet.
Als ik de bron van de pagina dan na kijkt dan is het stukje code wat ik als eerste tussen de <body> tags moest plakken dit dus  (<body onload="right()">) geheel verdwenen.

Wie kan mij hier verder mee helpen  :-[
 

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #1 Gepost op: 17 september 2010, 11:32:20 »
Dit is de bedoeling:

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
<!--

 var picWidth=900, picHeight=170;


var xAbs=200, yAbs=120;


var x=0, y=0;

var clipWidth=180, clipHeight=170;

var restWidth=picWidth-clipWidth;



function move() {
document.getElementById("pic").style.clip=
"rect("+y+" "+(x+clipWidth)+" "+
(y+clipHeight)+" "+x+")";


document.getElementById("pic")
.style.left=xAbs;
document.getElementById("pic")
.style.top=yAbs;
      }


function right() {

 x++, xAbs--;

move();


if(x==restWidth)
setTimeout('left()',500);
else setTimeout('right()',20);

      }

function left() {
x--, xAbs++;
move();

if(x==0)
setTimeout('right()',500);
else setTimeout('left()',20);
 }
-->
</script>
</head>


<body>
<body onload="right()">
<img id="pic"
style="position:absolute;
clip:rect(0 180 170 0)"
src="xxxxxxxxxx.jpg"
width="900"
height="170"
 border="0">
</body>
</html>

Het scrollen gaat erg langzaam, maar het scrollen gaat wel. Scrolsnelheid zal wel aan te passen zijn hier of daar in het script. Ik kan even niet vinden waar.

Onderin in de body in het script bij xxxxxxxxxx.jpg de naam van je plaatje zetten en die erbij zetten in de map waar ook je html bestand staat.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
Re: javascript plaatsen
« Reactie #2 Gepost op: 17 september 2010, 19:07:44 »
Vriendelijk dank voor uw reactie  :).

Ik ben er mee aan het knutselen geslagen maar helaas het werkt niet.
De afbeelding verschijnt wel maar blijft gewoon stil staan.
Als ik dan weer in de bron kijk dan zie ik dat het geen ik tussen de <body> tags geplakt heb zoals aan gegeven is veranderd.
Er staat dan:
<img
 id="pic" style="position: absolute;" src="55.jpg"
 border="0" height="170" width="900"></body></html>
Terwijl ik dit er in geplakt heb:
<body>
<body onload="right()">
<img id="pic"
   style="position:absolute;
   clip:rect(0 180 170 0)"
   src="55.jpg"
   width="900"
   height="170"
 border="0">
</body>
</html>
Vreemd gebeuren maar wel waar.
Wat nu  :cool

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #3 Gepost op: 17 september 2010, 20:50:14 »
Het werkt echt zoals ik het tussen de tags gezet. Zie mijn eigen voorbeeldpagina

* Het is een java script. Is de java op je pc wel in orde?
* Probeer je dit script in een programma zoals "frontpage" te gebruiken?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
Re: javascript plaatsen
« Reactie #4 Gepost op: 18 september 2010, 13:08:34 »
Inderdaad u heb helemaal gelijk.
Ik heb gisteren een html pagina aan gemaakt met kladblok vervolgens de code ingevoerd zoals u omschreven,en hopla voor elkaar.
http://www.tuinreussieweb.nl/Afbeeldingen/proefmap/wever.html
Ik maak mijn website met behulp van composer en wanneer ik het java script dan in de bron plakt en vervolgens opslaat dan verdwijnt er een gedeelte van het script uit de <body>.
Dit gedeelte verdwijnt (<body onload="right()">) en dit gedeelte(<img id="pic"
   style="position:absolute;
   clip:rect(0 180 170 0)"
)
Wanneer ik de gemaakte html pagina met kladblok dus open met composer en dan bekijk in de browser,werk het wel.
Composer gooit er dus een gedeelte van in gevoerde script uit.
Blijft vreemd toch!

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #5 Gepost op: 18 september 2010, 19:55:06 »
Nee da's niet vreemd. Veel wysiwyg-editors maken een zootje van de html.
Als ik iets dergelijks in frontpage in wilde voeren dan maakte ik de pagina zelf in frontpage maar ik zette het script er via kladblok in.

Vraagje:
Hoe heb je het voor elkaar gekregen dat jouw foto lekker snel scrolt?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
Re: javascript plaatsen
« Reactie #6 Gepost op: 19 september 2010, 13:18:42 »
Okť bedankt.
Ik ga het ook eens proberen om mijn webpagina te openen met kladblok en dan het script er bij plaatsen zal wel even knutselen worden maar dat geef niks.

Ik heb niks veranderd aan het script zou niet eens weten wat helaas genoeg  :)
dus dat het snel scrol ik weet het ook niet.
Ik heb de bron van de pagina in ie kopie gemaakt voor je,ik zelf kan er niks aan vinden.

<html>
<head><script type="text/javascript">
<!--

 var picWidth=900, picHeight=170;


var xAbs=200, yAbs=120;   


var x=0, y=0;

var clipWidth=180, clipHeight=170;

var restWidth=picWidth-clipWidth;



function move() {
document.getElementById("pic").style.clip=
"rect("+y+" "+(x+clipWidth)+" "+
(y+clipHeight)+" "+x+")";


document.getElementById("pic")
.style.left=xAbs;
document.getElementById("pic")
.style.top=yAbs;
      }


function right() {

 x++, xAbs--;

move();   


if(x==restWidth)
setTimeout('left()',500);
else setTimeout('right()',20);   

      }

function left() {
x--, xAbs++;
move();

if(x==0)
setTimeout('right()',500);
else setTimeout('left()',20);
 }
-->
</script></head>
<body><body onload="right()"><img id="pic"
   style="position:absolute;
   clip:rect(0 180 170 0)"
   src="55.jpg"</body>
</html>
Het kan zijn dat de manier van opslaan er mee te maken heb, zo heb ik het gedaan UTF-8 weet niet of dat juist is maar zo heb ik het wel gedaan. :-[

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #7 Gepost op: 20 september 2010, 10:37:37 »
Ik kon je code al bekijken door de bron van je pagina in te zien via IE.  ;)
Er mist aan het eind een stukje script bij jou met de eigenschappen van de afbeelding.
Die code stond er wel bij op de site waar het script vandaan komt. Ik sla gewoon op als txt in kladblok.

Jouw code:
<body><body onload="right()"><img id="pic"
     style="position:absolute;
     clip:rect(0 180 170 0)"
     src="55.jpg"
</body>


Mijn code:
<body>
<body onload="right()">
<img id="pic"
   style="position:absolute;
   clip:rect(0 180 170 0)"
   src="plaatje.jpg"
   width="900"
   height="170"
                border="0">
</body>
</html>

Waarom heb je een stuk body-code inclusief de > eruit gelaten?
Rest is identiek

Dit stuk mist bij jou in de body:
width="900"
height="170"
border="0">
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
Re: javascript plaatsen
« Reactie #8 Gepost op: 21 september 2010, 00:11:44 »
Citaat
Dit stuk mist bij jou in de body:
width="900"
height="170"
border="0">

Ik heb zelf niks uit de code gehaald, de html pagina die ik gemaakt heb met kladblok staat als link op mijn website en zo heb ik de url uit de browser hier op het form gezet.
Ik denk dat het komt omdat ik er een link van gemaakt op mijn website, en dat heb ik op mijn computer met compozer gedaan,en zo gooit compozer er toch weer wat uit.
Dat betekend dan gelijk dat ik  het javascript niet kan gebruiken omdat ik met compozer werk.

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #9 Gepost op: 21 september 2010, 20:54:33 »
Okee, jij hebt niks weggelaten maar het stuk ontbreekt wel. Check de bron van je pagina maar.

Je kunt scripts wel gebruiken, maar steeds als de betreffende pagina met compozer bewerkt is zal je het
script vanuit een backup txt bestand weer terug moeten zetten in die pagina als je ermee klaar bent in
compozer.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline wever

  • Starter
  • *
  • Berichten: 8
  • Geslacht: Man
Re: javascript plaatsen
« Reactie #10 Gepost op: 25 september 2010, 15:05:35 »
Citaat
Je kunt scripts wel gebruiken, maar steeds als de betreffende pagina met compozer bewerkt is zal je het
script vanuit een backup txt bestand weer terug moeten zetten in die pagina als je ermee klaar bent in
compozer.
Inderdaad dat is ook een mogelijkheid.
Ben in ieder geval weer een stukje wijzer geworden,het was voor mij trouwens de eerste keer dat ik met kladblok een html pagina maakte,en ik denk er over om daar maar eens meer gebruik van te gaan maken lijkt mij zeer leerzaam.
Ik dank u vriendelijk voor de hulp en tot de volgende maar weer  :goed

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 27,963
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: javascript plaatsen
« Reactie #11 Gepost op: 26 september 2010, 20:01:21 »
Leerzaam is het zeker. Het beetje code wat ik ken heb ik geleerd door met kladblok te werken.
Het is voor mij net genoeg om aanpassingen te kunnen doen htmp-pagina's.

Toffe links voor het leren van HTML:
- HTML Cursus
- Handleiding HTML

Ik sluit je topc hiermee af :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!