@Home ook weer sneller ?

Gestart door bjo, 24 februari 2005, 12:59:34

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gert

Vanaf 1 augustus a.s. wordt er een nieuwe produktvariant geïntroduceerd: Internet Intensief 15000 van @Home.

De produktspecificaties zijn als volgt: downloadsnelheid van 15 Mb/s, uploadsnelheid van 1,5 Mb/s, beschikking over 5 e-mail accounts, 50 Mb Webspace. Datalimiet op basis van fair-use policy en geen mogelijkheid voor webhosting.

Bij Internet Intensief kan men zowel het installatiepakket als het USB- en draadloos pakket aanschaffen.
Het abonnementsgeld is 69, 95 euro per maand.

Wél gelden er een aantal specifieke leveringsvoorwaarden (tekst hieronder)

1.1 Randvoorwaarden levering
Bij de verkoop van @Home internet intensief 15000 dienen duidelijk de randvoorwaarden te worden aangegeven die nodig zijn om de gespecificeerde snelheden te kunnen leveren, namelijk:

1. de PC dient uitgerust te zijn met een 100 Mbit/s ethernetkaart of te zijn aangesloten via een USB-adapter 2.0 op een 2.0 ingang van de PC met een 100 Mbit/s ethernet-verbinding;
2. de gespecificeerde snelheid kan niet worden gehaald met draadloze routers met de IEEE 802.11b standaard (11 Mbit/s);
3. de gemeten snelheid van de verbinding is sterk afhankelijk van de diverse applicaties die op de PC draaien;
4. de gespecificeerde snelheid kan uitsluitend via een FTP-protocol of bij het gebruik van news worden gehaald;
5. het product kan niet worden geleverd bij klanten met een Motorola SB4200 modem(modemswap).

1.2 Levering aan klanten met een Motorola SB4200 modem
@Home Internet Intensief 15000 kan niet worden geleverd aan klanten die gebruik maken van een Motorola SB 4200 modem. Deze modems kunnen geen hogere snelheid dan 8 Mbit/s aan. Bij deze klanten dient het modem te worden omgeruild (via Send Parts proces) voor een nieuwer type modem.

1.3 Coulance regeling
Bij de snelheden die worden geleverd bij Intensief 15000 wordt uitgegaan van best effort. Dat wil zeggen dat de snelheden niet kunnen worden gegarandeerd en er geen coulance regeling van toepassing is wanneer de gespecificeerde snelheden niet worden gehaald. Uit metingen tijdens de gebruikerstest blijkt dat de gemiddelde snelheid 10 Mbit/s dient te bedragen en de maximaal gemeten snelheid 14 Mbit/s.

Bron: @Home dealersite
Locatie: +21.3 NAP

Han

Lijkt me vrij logisch dat je hardware aan bepaalde eisen moet voldoen voor de extra hoge snelheden.
Met de meest recente verhoging bij ons moesten we ook aan een nieuw modem. Dat nieuwe modem is nu ook geschikt voor adsl-2, dus we kunnen weer even voort. Met de nieuwe technieken ondergaat ook de hardware veranderingen.

@Bjo: Wees maar blij dat Liberty Global (eigenaar van UPC) zich uit het biedproces terugtrok. Met UPC wil je echt geen zaken doen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Gert

Dit motorola modem is amper een jaar oud en heeft de com 21 pas vervangen :huh
Locatie: +21.3 NAP

Han

Lekker voorbereid op de toekomst dus....  @home denkt vooruit zeg  :ssssst

Jij zou toch een abbo met een lagere snelheid nemen, Gert?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

bron: www.tweakers.net

@Home sluit eerste 40Mbps-abonnees aan - woensdag 14 maart 2007
Sinds augustus 2006 biedt @Home in het Brabantse Boxmeer zogeheten 'Ethernet To The Home'-aansluitingen aan. Inmiddels zijn de eerste 40Mbps-verbindingen opgeleverd, maar of de techniek ooit landelijk beschikbaar wordt is nog allesbehalve zeker.

De internetprovider heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om vrijwel heel Boxmeer van een aangepaste kabelaansluiting te voorzien. Wie de nieuwe wandcontactdoos van de firma aan de muur heeft, kan daar niet alleen een coaxstekkertje in steken ten behoeve van analoge of digitale tv, maar kan ook een utp-connector gebruiken om direct op het Etth-netwerk te worden aangesloten. Hoewel er al 'enkele duizenden' Brabanders van het netwerk gebruikmaken, zijn nu de eerste 40Mbps-abonnees in het wild gesignaleerd. 'In december kregen we de eerste aanvragen voor het topabonnement binnen', vertelt Etth-specialist Herman Weerman van @Home, 'en omdat het project toen nog in de testfase was, kostte het realiseren van een aansluiting gemiddeld ongeveer acht weken. Inmiddels kan het allemaal met een druk op de knop: wie nu een aanvraag indient, kan binnen een uurtje worden geholpen.'

Met de eerste aansluitingen van de 'Intensief 40.000'-dienst realiseert @Home meer dan een verdubbeling van de capaciteit van zijn huidige topabonnement, dat 'slechts' 15 megabit per seconde aflevert. Het pakket is met een maandtarief van net geen zeventig euro even duur als het Intensief 15.000-abonnement, dat in de rest van Nederland via de kabel wordt gedistribueerd, en voor vijf euro extra wordt de upload van 5Mbps opgekrikt naar 20Mbps. 'In feite heeft iedereen een symmetrische 100Mbps-verbinding', zegt Weerman: 'Uit marketingtechnische overwegingen is ervoor gekozen om de up- en downloadsnelheden tot respectievelijk 5 en 40 megabit per seconde te beperken. Dat sluit beter aan op onze andere producten, maar wie het geld ervoor overheeft kan die extra snelheid krijgen.'

adsl2+-kastje van @home

De techniek is in beginsel relatief eenvoudig: 'We sturen een ongemoduleerd blokgolfje over de kabel mee, dat bij de klant alleen maar een passief filter vereist', aldus Weermanm, die ook nog weet te melden dat zelfs Docsis-modems gewoon blijven functioneren als de Etth-verbinding wordt gebruikt. Omdat de coaxkabel tussen wandcontactdoos en de wijkverdeelkast in feite als verlengstuk van de utp-kabel wordt gebruikt, kan er thuis geen al te lange kabel worden aangesloten, maar verder heeft een gebruiker geen last van de afstand tussen hem en de wijkcentrale, zoals bij adsl. Bovendien is de ethernetaansluiting in de 'straatkast' permanent actief. Wie geen klant is, kan de verbinding wel gebruiken om een abonnement aan te vragen; bovendien kan @Home zo ook aan degenen die geen internetabonnement hebben, voip-telefonie aanbieden. Het is echter het nog maar de vraag of - en zo ja, wanneer - de rest van Nederland van de techniek kan profiteren. 'Er is simpelweg nog geen beslissing genomen. Er zijn flinke investeringen nodig, en @Home zit midden in een fusie - het kan dus nog wel even duren voordat de knoop wordt doorgehakt', zo vat Weerman het probleem samen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Gert

De sneheden zijn inmiddels behoorlijk opgeschroeft naar down 50 Mbit/s en
up 5 Mbit/s.
Hier een abbo van 20 Mbit en dat wordt in de vroege uurtjes ook gehaald

http://speedtest.ziggo.nl/
Locatie: +21.3 NAP

Han

Dat klinkt prima. De sint heeft je dus inderdaad een sneller modem gebracht begrijp ik  ;)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!