Web Messenger van Microsoft

Gestart door Han, 06 augustus 2004, 18:22:27

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.webwereld.nl

Web Messenger van Microsoft nu klaar - Vrijdag, 6 augustus 2004

Microsoft heeft officieel de nieuwe Web Messenger geïntroduceerd. Het programma kent nog geen extra's zoals het gebruik van een webcam.
Het verschil met andere messagingprogramma's is dat gebruikers van Web Messenger niets hoeven te installeren.

Vanuit hun browser kunnen zij chatten, tenminste als hun browser javascript ondersteunt. Op die manier kan er ook mee worden gechat vanaf publieke computers zoals in bibliotheken of op kantoren.

Twee weken geleden lekte al via onofficiële sites uit dat er achter de schermen werd gewerkt aan een dergelijke applicatie. De testversie die nu is gepubliceerd geeft alleen nog tekst weer. Functies als webcams, audio en spelletjes zijn niet inbegrepen.

Het programma is in zijn huidige vorm vooral bedoeld voor gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Japan. Een uitgebreidere versie van de toepassing moet later dit jaar klaar zijn.

Deze bètaversie werkt met Internet Explorer 5.0 of later, Netscape 7.0 of later en Mozilla 1.6 en later. Verder moeten pop-upblockers uitgezet worden en dient de gebruiker een Passport-account te hebben bij MSN.

Het is nog een trial-versie dus je kunt soms niet inloggen en zal dan de mededeling krijgen dat de server vol is.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Er zijn al eerder webapplicaties geweest waarmee je kon MSN-en. Die verdwenen in de loop der tijd allemaal weer. Deze is van Microsoft zelf, dus dit zal wel een blijvertje zijn die steeds meer uitgebreid zal worden. Ik verwacht zelfs dat ie op den duur zelfs de lokaal geinstalleerde versie van MSN zal verdrijven.

Ik heb deze nieuwe webmessenger getest en het werkt prima!!  
Mooi, wél MSN maar niet die MSN programma troep op je PC  :)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Martijn

Kleine test uitgevoerd:

Hij doet het ook met crazybrowser, met de popup filter aan  :)
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest