Iomega Zipdrive van 750Mb

Gestart door Han, 17 augustus 2002, 20:39:53

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.breekpunt.nl

Iomega Zipdrive van 750Mb
Iomega brengt drie nieuwe versies van haar bekende zipdrive-serie op de markt. Twee externe modellen en een intern model die alleen 750 Mb aan gegevens kunnen bevatten moeten de concurrentie aangaan met CD-RW's die de "Mount Rainier" standaard ondersteunen.

De nu al beschikbare USB 2.0-versie biedt volgens Iomega een maximale dataoverdrachtssnelheid van 7,5 Mb per seconde wat overeenkomt met een vijftigvoudige schrijfsnelheid bij CD's. In september zal Iomage op de Apple Expo een Firewire-versie tonen. Deze zal, net zoals een ATAPI-variant, in de herfst op de markt komen.

De nieuwe zipdrives zijn in zoverre compatibel met oudere versies dat de 100 en 250 Mb schijfjes alleen maar gelezen kunnen worden in de nieuwe drives. Verder wordt is er ook een mogelijkheid om de 750 Mb schijven te voorzien van een wachtwoord.

Elke zipdrive is voorzien van Automatic-Backup- und Sync software waarmee het maken van een reservekopie van een harde schijf op gewoon een map kinderspel moet zijn. Dankzij Iomega Sync kunnen mappen en schijven ook over meerdere PC's gesynchroniseerd worden.

Wil Iomega echt de concurrentie aangaan met CD-RW's, dan er echter zeker iets moeten veranderen aan de prijzen. Die zijn namelijk niet misselijk. Een pakje van drie schijven van 750 Mb moeten zo'b 50 Euro gaan kosten. Voor dat geld koop je als consument heel wat CD-RW's.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!