achtergrond-dilemma. Wat staat nu het best?

Gestart door Kingpin, 28 september 2010, 20:35:19

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kingpin

Hallo :)


Ik ben bezig een soort site/blog te maken. Er was al een bestaande, maar ik ga misschien een betaalde host nemen en daar Wordpress bij gebruiken, opdat er dan meer mogelijkheden zijn.

Nu heeft die meer mogelijkheden voor mij alvast het nadeel, dat er té veel mogelijk is :lol:
En het begint al bij zaken als de achtergrond... je kan van alle afbeeldingen een achtergrond maken, om nog maar niet te zeggen, dat je die nog eens helemaal zelf kan maken ook met programma's als The Gimp enzo (een motiefje "stempelen").

De achtergrond was oorspronkelijk donker (donkergrijs/zwart met een soort schuine streep als motief, die bij het thema zat). Het eerste voorbeeldje bij de afbeelding hieronder. Maar nu zei een vriendin dat het op het eerste zicht deed denken aan en gaming site... en dat is het dus niet....  :D

Het betreft een soort blog waar ook informatieve artikels bij gaan komen.
Maar er staan ook bv. albums op met stoffen (katoen e.d. dus), creatieve zaken, .... En verder zo af en toe een nieuwsberichtje en een soort overzicht van handige links ed.

Nu had ik een achtergrond gemaakt met een soort boerenbont/vichy-ruitje, maar dat blijkt uit reacties die 'k al gehad heb, ook niet echt in de smaak te vallen (het doet denken aan plakpapier voor in kasten).


Ik ken er niet veel vanaf, maar om een beetje m'n eigen ideeën van hoe 'k het graag zou hebben in puntjes te verwoorden:

* het moet van kleuren wat bij elkaar passen, m.n. bij de banner passen, want die wil ik niet veranderen.
* het mag niet te druk worden, de achtergrond mag niet afleiden zegmaar (dat tijdens het lezen je oog telkens naar de zijkant wordt "getrokken"
* maar ook niet te saai, het is geen echte zakelijke site ofzo, eerder creatief. Dus dat mag er ook een beetje uitkomen "op het eerste zicht"
* het moet een beetje origineel zijn, dus niet 13-in-een dozijn, geen template dat zo vaak gebruikt wordt bij een blog ofzo, waardoor het er niet uitspringt.
* met een soort motiefje in lijkt me wel het leukst.  Een lege achtergrond is ook maar "kaal", ook al is natuurlijk de inhoud het belangrijkste... het mag wel mooi ingepakt zijn  ;) enfin, dat en ziet dat er werk van gemaakt is en er niet zomaar snel een simpel standaard thema gekozen werd)


Wat denken jullie (in de afbeelding een aantal van de dingen die 'k al geprobeerd heb)?
Wat vinden jullie het mooiste/beste/passendste/... of vorstellen in welke richting eens te proberen zijn natuurlijk ook meer dan welkom! :) :



(er zijn ook hier en daar wat andere veranderingen zoals de kleur van de topbar enz... maar het gaat vnl. over de combinatie/achtergrondkleur nu dus :))

(ik kan evtl. ook een grotere afb. posten van een bepaald voorbeeld)


Alvast bedankt! :)



Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

Han

CiteerHet betreft een soort blog waar ook informatieve artikels bij gaan komen.
Tja da's nogal algemeen. Informatie waarover, over ratjes?

Wij hebben ook een wordpress blog. Ik heb een bestaand thema zo omgebouwd dat het voor ons okee was. Ik zou niet teveel afgaan op wat anderen mooi vinden. Het is jouw blog...., jij moet het mooi vinden. Doe alleen je achtergrond niet te druk. Dat leid de lezer af van de info waar het uiteindelijk om gaat.
Ik hou meer van een effen achtergrons maar de 5e van onder is ook wel nice.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Kingpin

Bedankt voor je reactie :)

Ja, informatie over ratjes en mss ook zo van die zaken als "er is een vogel tegen het raam gevlogen, wat kan ik best doen".
Of bv. artikeltjes om zelf speeltjes te maken voor ratjes enzo. Verder is het eigenlijk een soort mini-webshopje (kleinschalig, zelfgemaakte huisjes ed.). Daar staan dan voorbeelden van in albums, net als stoffen bv. De blogposts zijn eerder berichten van bv. nieuwe stoffen om uit te kiezen, enz...
Mja eigenlijk gebruik ik Wordpress eerder als CMS dan als Blog wel...   ::)


Ziet er goed uit :) Dat is idd ook origineel, niet de standaard Wordpress blogs zoals je er vrij veel tegenkomt (licht blauw-wit-grijs).
Ja idd., het mag niet afleiden. Anderzijds is het mss een beetje een maatstaaf van hoe afgewerkt het artiel is dat je levert (in mijn geval). Bij kook-blogs bv. heb je er ook met een standaard achtergrond van het thema zelf, maar je hebt er ook die net lijken op een notitieblok, met een gebakje erbij bv. dat vind ik persoonlijk, daar het om een (creatief) hobby-blog gaat, dan weer aantrekkelijker.

Ik ben zelf vertrokken van dit wordpress thema:
http://wordpress.org/extend/themes/graphene
Heb er verschillende geprobeerd,
arras
comet
2010weaver
FreshMag
blo5
ValeRomance
Atahualpa
Traction
itheme
Modmat
...
maar kom toch steeds weer op Graphene. Deze is van oorsprong al niet te druk en met een goede basis waarvan ik wil vertrekken, en je kan er veel in aanpassen.  Ook is er mogelijkheid voor een custom banner, wat ik wel belangrijk vind. En het moet dus bij de kleuren van die banner passen.

Maar als achtergrond... ben al bijna een week ermee bezig.... ::) 
(en 'k wil ook eerst de layout hebben zoals het gaat zijn, alvorens de webhosting zelf te gaan nemen)


Ik ben er wel mee akkoord dat je het zelf ook wat moet vinden, maar anderzijds vind ik dat de bezoekers het ook mooi moeten vinden  :)
En vanaf de eerste moment ook een wat juiste indruk hebben. Dus niet dat ze denken dat het een gaming site is  :D of een echt persoonlijk blog of vakantieblog, ... het zou een beetje "handwerk"-achtig wel mogen overkomen.



De 5e van onder is in het groot deze (een groot beeld geeft mss een andere indruk?):
http://i5.photobucket.com/albums/y165/Kingpin2005/website/ruitrood2.jpg
M'n moeder haalde die er ook al uit als wat ze de beste vond. Daar zal dan wel iets van aan zijn :) (Het patroon stoorde volgens haar niet te veel, en de kleuren pasten beter dan bij de bruine variant, zei ze.)
Dit is er de bruine versie van.
http://i5.photobucket.com/albums/y165/Kingpin2005/website/ruitbruin2.jpg
Ik vind die persoonlijk ook wel wat hebben, omdat het bruin toch vrij rustig is, maar het heeft ook nog een fijn patroontje die mss wat aan stoffen kan doen denken (maar dat komt dan weer meer tot uiting bij de vichy-ruitjes achtergronden (niet zo god te zien op de kleine foto, hier een grotere), dat lijkt een beetje op grofgeweven katoen), en het bruin accordeert toch ook een beetje (met de rug van het getekende ratje in de banner weliswaar slechts... ).
Maar eigenlijk lijken de meeste mensen naar rood te neigen voor achtergrond. Dat zal dan wschl. wel het mooiste overkomen?
(Ik ben voorlopig pers. eigenlijk nog over geen enkele echt helemaal overtuigd  :-[ )


EDIT: Ow ja, ik ga mogelijk visitekaartjes maken (om bv. in de wachtkamer van de DA te leggen of om mee te geven bij beurzen enzo). Het lan zijn dat die achterhrond daar ook gaat in voorkomen (kwestie van "herkenning" tussen site en het kaartje, een beeld dat blijft hangen eigenlijk). Dat speelt misschien ook een rol  :kweetniet


Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

marloes

hoi

ik vind de 7e van boven opzich wel mooi en die daar boven
misschien iets zachter van kleur maken

ik vind ook altijd lastig om achtergrondje te maken
ik heb bij me site met foto's hem gewoon neutraal gehouden
zo lang bewegen nog kan dan doen

Kingpin

Bedankt :)

Ik zal nog eens kijken met neutraal ook :)
Het lijkt me wel "kaal" (m.n. voor een "creatieve" site), maar mss valt het wel mee.
Welke kleur zouden jullie dan denken dat het beste zou zijn?
Want ik heb het wel eens geprobeerd met gewoon een effen kleur, maar rood is zo rood... (het geheel is zo veel rood dan, zeker als het dus neutraal is), en andere kleuren vloeken vaak met de banner (leek me), of steken niet genoeg af ... :weetniet

Of anders een van die 2 houden want die met dat patroon lijkt precies dan nog het meest in de smaak te vallen  :)
(zal 'm idd ook eens proberen wat zachter te maken, bij die rode variant zijn de streepjes nl. wel uitgesprokener dan bij de bruine)
Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

marloes

klopt

ik zou voor die rood met patroon gaan die past beste bij je banner

ik heb een site
en daar is de achtergrond gewoon egaal van kleur
er staan alleen foto's op die moet ik ook nodig bij werken met foto's
zo lang bewegen nog kan dan doen

Kingpin

Ik heb de rode met patroon proberen wat zachter te maken (minder contrast met het patroon) :)
Zou dit beter zijn?:
http://i5.photobucket.com/albums/y165/Kingpin2005/website/ruit_rood2vb.jpg

Tevens nog eens geprobeerd met een eerder egalere (maar toch met een beetje beweging in), in donkerbruin:
http://i5.photobucket.com/albums/y165/Kingpin2005/website/blend-bruin.jpg
Wat vinden jullie daarvan?

Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

Han

Ik vind blend-bruin die je net hebt gemaakt de mooiste. Je banner komt daar héél goed op
uit en als je de banner ziet weet je waar het blog over gaat.

Gebruik de kleuren van het bruine ratje uit de banner om één geheel te krijgen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Kingpin

Bedankt :)
ja ik vind die Blend (het is overigens de achtergrond van de template Blend ook, koffie-thema :P maar daarvan vond 'k de zijbalk/menuvormgeving niet zo duidelijk) ook niet mis staan.
Het steekt voldoende af, en toch niet druk ofzo.
(Hier (gratis host voorlopig waar 'k het allemaal eerst nog op uittest) kan je het momenteel zien zoals het in het echt is, want levensgroot lijkt het vaak toch nog wat anders:
http://hangmatjes.woelmuis.nl/wordpress/?page_id=2 )
(niet op de onderkant letten, het is nog niet helemaal goed gegaan met de reageer-optie er uit te halen, en de zijbalk zwart te maken enzo ;))


Waar ik toch een beetje mee zit, bij gebruik van een egalere achtergrond zonder echt motiefje bv.:
als je de site qua layout/vormgeving (achtergrond/kleurgebruik enz. dus) vergelijkt met "de betere" soortgelijke sites, is het dan wel "leuk"/"aantrekkelijk" genoeg?
bv.:
http://rattenfun.nl/
http://www.hangmatjes.com/
Beide zijn een stuk kleurijker, vrolijker, .. het komt creatiever over (lijkt me), en toch stoort de achtergrond niet echt heb 'k de indruk?  :-\


Wat bedoel je precies met
CiteerGebruik de kleuren van het bruine ratje uit de banner om één geheel te krijgen.
? De topbar (wil daar die RSS optie eigenlijk nog uithalen, hoewel het bij deze achtergrond net wat minder lijkt te storen dan bij de eerdere) en de balk mss wat dunner maken, maar bedoel je om bv. die en de menubalk enzo in de kleuren van het bruine ratje te maken? Of de titels (bv. de "Over" die nu in hetzelfde rood is als in de banner), of ... ? :)


(Edit: 'k bedenk me eigenlijk net dat het ook weer Halloween is binnen een maand, en 'k mss beter (tegen dat het dan allemaal online staat) een passende Halloween achtergrond neem/zoek eerst, ipv degene die het buiten de "speciale" periodes (met aangepaste stoffen enz... zoals Halloween, Kerstmis, Pasen,...) gaat worden.  :huh )
Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

Han

Als je elke keer andere achtergronden gaat doen voor je blog dan komt dat de herkenbaarheid niet ten goede. Bovendien, wat heeft haloween te maken met een blog met info over ratjes? Maak het jezelf niet onnodig lastig. Ik vind overigens de kleuren zowel http://rattenfun.nl/ ols http://www.hangmatjes.com/  werkelijk vreselijk! Gatver wat een achtergronden.

CiteerGebruik de kleuren van het bruine ratje uit de banner om één geheel te krijgen.
Ik bedoel daarmee dit: Je hebt nu een bruine achtergrond met kleurverloop gemaakt. Die kleuren bruin vind ik niet terug in je banner. Voor kleurverloop heb je 2 kleuren nodig. Gebruik 2 kleuren bruin die in het rechter ratje zitten. Pak een hele donkere kleur van 'm en eentje die iets lichter is. Maak daar dan je kleurverloop mee.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Kingpin

Ok, dat ga 'k proberen, bedankt! :)


I.v.m. de evtle. Halloween-achtergrond: Het info-gedeelte is maar een stuk (tabje) van de site. Verder gaat het bv. over hangmatjes maken, en ook hangmatjes die 'k zelf gemaakt heb en verkoop voor mensen die geen naaimachine hebben enz... En dat zijn dan bv. hangmatjes in een halloweenstof, of pompoenvorm, vleermuisvorm, enz...  (Een beetje overdreven misschien (ik hou er zelf niet zo van dat het allemaal gecommercialiseerd wordt maar doe er dan wel zelf aan mee  ::) maar het is ook omdat er precies vraag naar was. Een vierkante hangmat  met strepen, polka dots, ... kan m'n quasi overal vinden, een hangmat in pompenvorm of halloweenstof (of kerststof, ...) is een beetje een gat in de markt, en mensen die al eens een hangmatje gekocht hadden vroegen er ook om, vandaar ;)))
Maar dus een beetje in thema's die dan onder het kopje "specials" komen (Halloween, Kerst, Pasen). Dus dat zou maar een 3-tal keer zijn op het jaar. Verder zou het de bedoeling zijn de "normale" achtergrond te gebruiken.
Ik zou natuurlijk ook een pompoen, kerstballon, ... in de banner kunnen verwerken rond de betreffende periode, maar de banner is op zich al zo druk, en is eigenlijk nog meer "ter herkenning" bedoeld.
Of bv. de "bruine" achtergrond die het dan "normaal" gaat worden, met enkel bovenin een halloweenpompoen, zo tegen de rand aan en oranje letters in de zijbalk ipv gele, zodat het subtiel in thema is?
EDIT: Of 'k kan misschien de zwarte "topbar" daarvoor gebruiken? Dus waar dat RSS teken en de zoekbalk staat (beide wou 'k er toch uithalen omdat de RSS niet nodig is en de zoekbalk wou 'k in de zijbalk gebruiken ipv bovenaan). Dus die topbar boven de banner evtl. gebruiken om een bepaald thema toch wat aandacht te geven in de layout (er bv. pompoenen in, of tegen kerstmis gembermannetjes, ...). Dan is het niet prominent aanwezig zoals in de achtergrond wel zou zijn, maar toch aanwezig.  :)
Of zou het toch geen goed idee zijn, en beter altijd hetzelfde laten toch?

(De info artikels zouden op een andere tab komen, los van de hangmatjes, ed... dus misschien dat daar een andere achtergrond bij mogelijk is (de "gewone" achtergrond) :kweetniet )


Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

marloes

die Han heeft toch goede ideetjes
dat zou mooi zijn kleuren van de ratjes gebruiken

die kleuren van die 2 voorbeeld sites word je knetter van
zo lang bewegen nog kan dan doen

Kingpin

 :yessss

Ik heb het nu met (ongeveer) de bruintinten van het ratje, en met zo'n "aflopende" gradiënt (naarmate je naar onder gaat, wordt het telkens lichter i.p.v. de eerdere waarbij je zo van donker naar lichter had en dan weer naar donker, weer naar licht enz... in de eerder koffie/mokka tinten.
http://i5.photobucket.com/albums/y165/Kingpin2005/website/egaal-bruin.jpg
Is dat beter zo nog? 

Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

marloes

zo lang bewegen nog kan dan doen

Han

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Kingpin

Bedankt ! :)

Zo ga 'k de achtergrond laten  :yessss bedankt voor de hulp, meningen en adviezen! :bidden



Lappie Fujitsu-Siemens Amilo D-6820, XP home SP2
Macbook2-Core2Duo 2GHz, 2GB ram, White, MacOSX

Han

Okido, dan sluit ik je topic hiermee af.
Succes met je blog!

:slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!